Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΣΕΡΡΕΣ: Περίσσευμα ανθρωπιάς – Οικογένεια στα Μέταλλα φιλοξενεί 14 πρόσφυγες – 9 μικρά παιδιά

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2016/03/prosfugiko160302.jpg
Περίσσευμα αγάπης, πραγματική φιλοξενία, ουσιαστική αλληλεγγύη με αυτά τα λόγια περιγράφεται η πράξη μιας οικογένειας από τις Σέρρες που άνοιξαν το σπίτι τους για τους Σύριους πρόσφυγες.




 Το δράμα των Σύριων που ξεσπιτώθηκαν εξαιτίας του πολέμου άγγιξε την οικογένεια Κωνσταντίνου και Νούλας Παπαδοπούλου και προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω… Πρόσφεραν το σπίτι που διαθέτουν στα Μέταλλα του Δήμου Εμμανουήλ Παππά σε δύο οικογένειες με τα μικρά παιδιά τους.
14 άτομα φιλοξενούνται με ημερήσια φροντίδα, Κάνουν ντους, πλένουν τα ρούχα τους, τρώνε μαγειρεμένο φαγητό και νοιώθουν την ζεστασιά όχι μόνο της οικογένειας Παπαδοπούλου αλλά και των υπολοίπων κατοίκων του μικρού χωριού.

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2016/03/metallaprosfuges160330.jpg

Μιλώντας στην Τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ και στον Δημήτρη Κώττα, ο Μαχμούτ τονίζει πως για να φτάσουν στην Ελλάδα πέρασαν πολλά…Ξεκίνησαν από την Συρία, έφτασαν στην Τουρκιά και με βάρκες πέρασαν στην Λέσβο, από εκεί στο Λιμάνι της Καβάλας και μετά από εβδομάδες έφτασαν στην Ειδομένη….
Από τα Μέταλλα των Σερρών αυτός και οι συγγενείς του ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους για στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τελικό προορισμό την Γερμανία όπου και θέλουν να εγκατασταθούν και να εργαστούν για ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους αλλά και για τα παιδιά τους.
“Αποφασίσαμε να πάρουμε τις δύο οικογένειες στο σπίτι μας χωρίς δεύτερη σκέψη” αναφέρει με δήλωσή του ο κύριος Κώστας Παπαδόπουλος, “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την συμπαράσταση των συγχωριανών μας που προσφέρουν ότι μπορεί ο καθένας από το υστέρημα του καθημερινά”. τονίζει ο κύριος Παπαδόπουλος. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι του ζητούν να μάθουν καθημερινά, εαν έχουν ανοίξει τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι της ελπίδας τους.

“Βλέπαμε την κατάσταση εκεί στην Ειδομένη και δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά , δεν μπορούσαμε να τους αφήσουμε να ζουν μέσα στις λάσπες και στις αρρώστιες. γι αυτό και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τις δύο οικογένειες με τα παιδιά τους” αναφέρει με δάκρυα στα μάτια η κυρία Νούλα Παππαδοπούλου.

πηγή: epiloges.tv - Δημήτρης Κώττας
                 allanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου