Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Φιλοξενία προσφύγων στις παιδικές κατασκηνώσεις της Χρυσοπηγής;

http://i1.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/05/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AE%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B1.jpg?fit=452%2C300
Τις παιδικές κατασκηνώσεις του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να ετοιμάζουν οι δήμαρχοι για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο επόμενο διάστημα και μέχρι τουλάχιστον τις 15 Ιουνίου, όταν θα αρχίσει η φιλοξενία των παιδιών για τα οποία προορίζονται οι κατασκηνώσεις.   




Την εξαγγελία για την προσωρινή μετατροπή των παιδικών κατασκηνώσεων του υπουργείου έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να διαθέσει τους συγκεκριμένους χώρους μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Πρόκειται για 30 κατασκηνώσεις πανελλαδικά, από τις οποίες σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, λειτουργούν οι 15.
Σε επόμενη φάση αναμένεται να εξεταστούν και οι κατασκηνώσεις των Τραπεζών, ενώ ανεξάρτητη θεωρείται η κουβέντα για τυχόν αξιοποίηση και των κατασκηνώσεων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΚΑΑΥ).

Στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας οι παιδικές κατασκηνώσεις του υπουργείου Εργασίας είναι δέκα: 1.Φιλιππαίοι Γρεβενών. 2.Καλλιθέα Δράμας. 3.Νέας Περάμου Καβάλας. 4.Ποταμιάς Θάσου. 5.Μάκρης Αλεξανδρούπολης. 6.Σταυρού Θεσσαλονίκης. 7.Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης. 8.Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής. 9.Λεπτοκαρυάς Πιερίας. 10.Χρυσοπηγής Σερρών.

http://i1.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/05/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%A3%CE%B5%CF%81%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-04723.jpg?resize=300%2C225

«Δεν έχω καμία απολύτως ενημέρωση» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης σχετικά με τις πληροφορίες ότι παιδικές κατασκηνώσεις του υπουργείου Εργασίας της Χρυσοπηγής.
«Στη Χρυσοπηγή υπάρχουν οι κατασκηνώσεις ΠΙΚΠΑ και οι ξενώνες Χρυσοπηγής όπου πρόσφατα ανακαίνισε ο Δήμος και μάλιστα χρησιμοποιούνται για τη φιλοξενία φορέων πολιτισμού κυρίως που επισκέπτονται στις Σέρρες συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις», εξήγησε ο κ. Δήμαρχος ο οποίος ερωτώμενος εάν στην τελευταία έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια για το Προσφυγικό, υπέδειξε κάποιο χώρο για φιλοξενία των προσφύγων στα όρια του Δήμου, είπε πως ο Δήμος Σερρών συμφωνεί και συντάσσεται με την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη από την ΚΕΔΕ.
Στην οποία τονιζόταν:
ότι η θέση της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού σ’  αυτήν την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι αυτονόητη. Οι Δήμοι θα συμβάλουν  τα μέγιστα, όπως έχουν άλλωστε κάνει μέχρι σήμερα.
Ωστόσο ζήτησε από την Κυβέρνηση:
  1. Πρώτον, να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου,στο οποίο θα συμμετέχει πέραν της Κυβέρνησης, η Αυτοδιοίκηση και όλα τα Κόμματα του Κοινοβουλίου.
  2.  Δεύτερον, γραπτές δεσμεύσεις για τον αριθμό προσφύγων που πρόκειται να φιλοξενηθούν, το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει αυτή η φιλοξενία, πόσο θα κοστίσει αυτό το εγχείρημα και ποιος θα αναλάβει να πληρώσει το κόστος αυτό.
  3.  Τρίτον, εφόσον οι Δήμοι είναι αυτοί που σηκώνουν το βάρος της φιλοξενίας, πρέπει να είναι αυτοί που θα διαχειριστούν και τα χρήματα, απευθείας, χωρίς μεσάζοντες.
  4.  Τέταρτον, οφείλουμε να προστατεύσουμε τις τοπικές κοινωνίες από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των παράνομων μεταναστών. Οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να μένουν σε κλειστές υποδομές μέχρι την επαναπροώθησή τους.

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου