Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Πρώτοι επισκέπτες των «Πολιτιστικών Διαδρομών» στις Σέρρες

http://i1.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/03/%CF%86%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%82_n.jpg?fit=701%2C380
Την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μοναδικές ομορφιές της Π. Ε. Σερρών θα έχουν το τριήμερο 25-27 Μαρτίου 2016 μέλη της Ε.Α.Σ.Ε. (Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων) που θα επισκεφτούν τις Σέρρες.




Η επίσκεψη και η τριήμερη διαμονή της αντιπροσωπείας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικών Διαδρομών» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Geo Routes Cultural Institute.
Η υποδοχή των επισκεπτών θα γίνει την Πέμπτη 24-03-2016 στις 19.30  στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Π. Ε. Σερρών από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη.
Από την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016 ξεκινάει το πρόγραμμα των επισκέψεων και των περιηγήσεων με αναχώρηση στις 10.00 για  την Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Αμέσως μετά (11.30)  οι επισκέπτες θα αναχωρήσουν για τη φημισμένη «Γραμμή Μεταξά» στο οχυρό Ρούπελ για να καταλήξουν το μεσημέρι στη λίμνη Κερκίνη , όπου θα απολαύσουν το υπέροχο τοπίο, θα συμμετάσχουν στις δραστηριότητες που προσφέρουν όσοι δραστηριοποιούνται στη λίμνη και εν τέλει θα απολαύσουν ένα πλούσιο γεύμα με τοπικά  προϊόντα.
Το Σάββατο 26.03.2016 θα ακολουθήσουν την Πολιτιστική Διαδρομή στην περιοχή του δήμου Βισαλτίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη σε φάρμα με γαϊδουράκια (09.30), επίσκεψη στο κέντρο της Νιγρίτας (10.00), ανάβαση στο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας στο βουνό της Σούρπας και εξερεύνηση του δάσους γύρω από το καταφύγιο με τη βοήθεια του Ιππικού Ομίλου Νιγρίτας (12.00), αναχώρηση για Νιγρίτα με πεζοπορία μιάμισης ώρας στο δάσος και στη συνέχεια με 4Χ4.
Βεβαίως οι επισκέπτες δεν θα μπορούσαν να αναχωρήσουν από τις Σέρρες χωρίς να επισκεφτούν ένα από τα σημαντικότερα πλέον σημεία αναφοράς της Π. Ε. που δεν είναι άλλο από την Αμφίπολη.
Έτσι λοιπόν την Κυριακή στις 10.00 θα αναχωρήσουν για την Αμφίπολη όπου στις 11.00 θα τους υποδεχτεί η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Πηνελόπη Μάλαμα, η οποία θα τους ξεναγήσει στο Μουσείο, στον Λέοντα της Αμφίπολης και στον λόφο Καστά.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η πολύμηνη συνεργασία της Π. Ε. Σερρών και όλων των τοπικών φορέων με το Geo Routes Cultural Institute για την ανάπτυξη Πολιτιστικών Διαδρομών ελκυστικών για τους επισκέπτες περνά πλέον στη φάση υλοποίησης του προγράμματος. Υποδεχόμαστε τους πρώτους επισκέπτες αυτής της δράσης που είναι μέλη της Ε.Α.Σ.Ε. Είμαστε βέβαιοι πως αυτό το τριήμερο η Π. Ε. Σερρών και οι ομορφιές της θα τους αφήσουν εντυπωσιασμένους και θα τους καταστήσουν τους καλύτερους «διαφημιστές» του τόπου μας. 
Προσωπικά είμαι πεπεισμένος πως το αποτέλεσμα αυτών των οδοιπορικών θα είναι εξαιρετικά θετικό για την ανάπτυξη και την προώθηση του πλούσιου πολιτιστικού και  τουριστικού μας προϊόντος  και κατ’ επέκταση για την ανάδειξη της  Π. Ε. Σερρών» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.
https://youtu.be/lT6fJFZmcLg


anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου