Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Όχι στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στη Ροδόπολη, είπαν οι … απόγονοι των προσφύγων!

http://i1.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/01/%CE%A1%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1_n.jpg?fit=701%2C527
Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής μετά τη φημολογία ότι το Στρατόπεδο «Βασιλειάδη» στη Ροδόπολη θα μετατραπεί σε Ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών. 




Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, ομόφωνα, ότι «δεν επιθυμεί τη λειτουργία του Στρατοπέδου ως ανοικτό Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών». Να σημειώσουμε ότι και παλαιότερα είχε ληφθεί ανάλογη απόφαση, ενώ το περασμένο Ιανουάριο, ξεσηκώθηκαν κάτοικοι της Ροδόπολης όταν γνωστοποιήθηκε ότι το παλιό στρατόπεδο θα εξεταζόταν αν πληροί τις προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί Hot Spot (για τη ταυτοποίηση των προσφύγων) κάτι που τελικά δεν έγινε.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ παρεβρέθηκαν οι βουλευτές του Νομού Αφροδίτη Σταμπουλή, Φωτεινή Αραμπατζή και Αναστάσιος Μεγαλομύστακας. 
σ.σ. Να σημειώσουμε ότι οι περισσότεροι κάτοικοι των Σερρών είναι απόγονοι μεταναστών ή προσφύγων (Πόντιοι, Μικρασιάτες, Θρακιώτες, και τελευταία πριν 20 χρόνια, από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ) οι οποίοι βρήκαν στις Σέρρες μια δεύτερη Πατρίδα, συναντώντας βεβαια και αυτοί όταν ηρθαν την αντίδραση των ντόπιων τότε κατοίκων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε συζητάμε για ανθρώπους που θέλουν να μείνουν στη χώρα μας, αλλά απλώς ψάχνουν διέξοδο να πάνε στη… «γη της επαγγελίας» (τη Γερμανία). Θα περιμέναμε μια διαφορετική συμπεριφορά απο τους συμπολίτες μας που οι πρόγονοί τους είχαν βρεθεί στην ίδια μοιρα απο τους Νεότουρκους.


 anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου