Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: Εμπάργκο, αν συνεχίσουν την πολιτική των κλειστών συνόρων οι Σκοπιανοί!

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2015/11/tzitzi1131.jpg
Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για προετοιμασία νέων κέντρων στην περιοχή μας. Αυτή ήταν η απάντηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στο ερώτημα αν είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία νέων χώρων που θα στεγάσουν πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή των Σερρών και ευρύτερα, στην Κεντρική Μακεδονία.




Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στον τρόπο αντιμετώπισης του προσφυγικού από την κυβέρνηση που φέρει ακέραια την αρμοδιότητα. “Δυστυχώς η κυβέρνηση επιλέγει να μην ενημερώνει τις τοπικές κοινωνίες. έχω διαμηνύσει σε όλους τους τόνους προς την κυβέρνηση, ότι η Κεντρική Μακεδονία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος. Ένα βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει μέχρι σήμερα, όλη η Ελλάδα. Πρέπει να προχωρήσουν στη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα κατά μήκος της εθνικής οδού, έτσι ώστε να μοιραστεί αυτό το βάρος και σε άλλες περιφέρειες και σε άλλες περιοχές, γιατί είναι πολύ καλύτερο να έχεις πολλά κέντρα με λιγότερους μετανάστες παρά το αντίστροφο”, είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε περίπτωση που η ΠΓΔΜ συνεχίσει τη στάση των κλειστών συνόρων, ο κ. Τζτζικώστας έκανε λόγο για εμπάργκο. “Όταν μιλάμε για κυρώσεις, στην ευρωπαϊκή γλώσσα εννοούμε πάντα οικονομικές.

     allanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου