Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΣΕΡΡΕΣ: Στην έκθεση της Μόσχας με στόχο την αύξηση Ρώσων επισκεπτών

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2016/03/160331mosxa.jpg
Στην εκτίμηση ότι ο εξερχόμενος τουρισμός της Ρωσίας μπορεί να είναι μειωμένος, αλλά ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει μεγάλο κομμάτι Ρώσων τουριστών προχώρησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης,




... ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στην 23η Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας (Moscow International Travel & Tourism Exhibition) που πραγματοποιήθηκε από 23 ως 26 Μαρτίου στο Expocentre της Μόσχας.
Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι το κύριο τουριστικό ρεύμα που θα ξεκινήσει από την Ρωσία θα κατευθυνθεί φέτος, κυρίως προς την Ελλάδα, όχι μόνον λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, αλλά κι εξ αιτίας των σπουδαίων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν γειτονικές χώρες.
Αυτό τουλάχιστον διαφάνηκε από τις επαφές που είχε με φορείς, παράγοντες και Ρώσους τουριστικούς πράκτορες.
Ακόμη μία φορά τονίστηκε το ενδιαφέρον του ομόδοξου ρωσικού λαού, τόσο για τους γνωστούς παγκοσμίως δημοφιλείς προορισμούς, όσο γι αυτούς που είναι μεγάλης θρησκευτικής σημασίας.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Σερρών παρουσιάστηκε στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού-ΕΟΤ, μαζί με την υπόλοιπη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ επαναπιστοποιήθηκε ο κύριος στόχος της δημοτικής αρχής να επιτευχθεί η αύξηση του αριθμού των Ρώσων τουριστών στις Σέρρες και γενικώς στον τόπο, προκειμένου να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και τα σερραϊκά ιερά προσκυνήματα, εκκλησίες, μοναστήρια και άλλους αρχαιολογικούς χώρους.
Τέλος, αξίζει ν’ αναφερθεί ότι η εν λόγω έκθεση θεωρείται ως η σπουδαιότερη στο τομέα του τουρισμού στη Ρωσία και προσέλκυσε – εκτός των επισκεπτών – σπουδαίους φορείς, παράγοντες, πράκτορες, ξενοδοχεία, καταλύματα, μεταφορείς, εταιρείες τουριστικών λεωφορείων, εκπρόσωπους μουσείων, του επιχειρηματικού κόσμου, των μέσων ενημέρωσης και του χώρου του τουρισμού από ολόκληρο τον κόσμο.

δελτίο Τύπου
 allanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου