Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΣΕΡΡΕΣ: Κάλεσμα ενεργοποίησης για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2016/04/adioristoi160407.jpg
Κάλεσμα στους συναδέλφους τους για ενεργό συμμετοχή, απευθύνουν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί των Σερρών. Σε σχετική τους ανακοίνωση, αναφέρουν:




    Το καθεστώς της ανασφάλειας – αβεβαιότητας που ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Οι συνέπειες των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον κλάδο μας , η ωρομισθία, η αναπλήρωση, η πενιχρή αμοιβή μέσω ΕΣΠΑ, απαγορεύουν οποιοδήποτε προγραμματισμό για τη ζωή μας (οικογένεια, κάλυψη αναγκών). Η κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών που προώθησαν ( με προϋπηρεσία, χωρίς προϋπηρεσία, με μεταπτυχιακά, με διδακτορικά, με επιπλέον προσόντα) έχουν ως αποτέλεσμα τη διάσπαση του κλάδου μας. Αυτός ο διαχωρισμός στρέφει τον εκπαιδευτικό ενάντια στον άλλο. Ατομικές λύσεις δεν υπάρχουν. Είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί και αυτό μας ενώνει. Κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του. Το εργασιακό μας μέλλον είναι κοινό.
Κανένας  «κοινωνικός διάλογος» δεν χρειάζεται για να γίνουν μόνιμοι διορισμοί, που να καλύψουν τα πάνω από 25.000 κενά στην εκπαίδευση. Με τον διάλογο – απάτη το Υπουργείο Παιδείας, πιστό στις κατευθύνσεις των Θεσμών-Τρόικας και στο 3° μνημόνιο, μας ζητάει να συναινέσουμε στη σφαγή μας! Μας ζητάνε να δεχτούμε ότι θα ζούμε στην ομηρία, την αβεβαιότητα, χωρίς μισθό και σύνταξη, μας θέλει επαίτες που θα παρακαλούμε για το αυτονόητο της εργασίας και της ασφάλισης.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΖΩΗ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με ασφάλιση για όλους με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο μας.
  • Όχι στην πενιχρή αμοιβή μέσω ΕΣΠΑ.
  • Δωρεάν εκπαίδευση και μόρφωση για όλους. Η εκπαίδευση, η μόρφωση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Η ΕΠΌΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΓΊΝΕΙ  ΚΥΡΙΑΚΗ 17/04 , 5: 00 μμ  στο café rock bar.

           allanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου