Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

anti-TAP Σερρών: «Εξαγοράζοντας σιωπές και συναινέσεις» για τον αγωγό φυσικού αερίου

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/05/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%A4%CE%91%CE%A1-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF_o.jpg
Η Κίνηση Πολιτών anti-TAP Π.Ε. Σερρών καταγγέλλουμε :




  • Α) Τη προσέγγιση μελών της κίνησης ANTI-TAP εκ μέρους της αστυνομίας, οι οποίες σημειώθηκαν μερικές μέρες πριν και μετά τα εγκαίνια της έναρξης των εργασιών κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ, που έγιναν από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα την περασμένη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος  Περιφέρειας Σερρών «επισκέφτηκαν» μέλη της Κίνησης ζητώντας δημοσίως στοιχεία τους, καθώς και στοιχεία (ονόματα – τηλέφωνα) μελών της επιτροπής. Τους προσφέρθηκαν οι χιλιάδες υπογραφές συμπαράστασης αλλά τις θεώρησαν περιττές.
Θεωρούμε ότι οι αστυνομικές αυτές ενέργειες εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εκφοβισμού/τρομοκράτησης πολιτών, που δεν αποδέχονται την όδευση του αγωγού και την κατασκευή σταθμού συμπίεσης στην περιοχή των Σερρών.
  • Β) καταγγέλλουμε, εκφράζοντας παράλληλα και τη βαθιά μας απογοήτευση, την επιλογή της Δημοτικής Αρχής Σερρών να αποδεχτεί και να διαφημίζει σαν μεγάλο χορηγό την εταιρεία του ΤΑΡ για τη φετινή διοργάνωση του ECO-FESTIVAL και της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ . Καλούμε τον Δήμο Σερρών να αποβάλει τον μεγάλο χορηγό και σε αντίθετη περίπτωση προτείνουμε τη μη συμμετοχή στο ECO-FESTIVAL φορέων και εθελοντών.
Επισημαίνουμε πως με σχεδόν ομόφωνη απόφαση (Οκτώβριος 2013) το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών αποφάσισε την απομάκρυνση της όδευσης του αγωγού από τα όρια του Δήμου και απομάκρυνση της θέσης του συμπιεστή, σύμφωνα με τις προτάσεις των ΓΕΩΤΕΕ και ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας και το ότι ο Δήμος Σερρών βρίσκεται από κοινού με το Δήμο Εμμ. Παππά και με πάνω από 400 συμπολίτες μας, απέναντι στην εταιρεία, έχοντας προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της περιβαλλοντικής μελέτης της εταιρείας.
  • Γ) την τακτική προσέγγισης της εταιρίας TAP τόσο προς τους Δήμους και φορείς προτάσσοντας το χρήμα και καταργώντας κάθε άλλη αξία για την εξαγορά της συναίνεσης τους, όσο και την προσέγγιση, μεμονωμένα και μέσω δημόσιων λειτουργών, αγροτών προτείνοντας κάθε οικονομική κάλυψη για τις μεταξύ τους δικαστικές διαδικασίες. 
Καλούμε τους δημόσιους, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της Π.Ε. Σερρών να μη λειτουργούν ως επαίτες, αλλά ως περήφανοι εκφραστές της κοινωνίας μας, απέναντι σε μια εταιρεία η οποία δεν σεβάστηκε σε καμιά περίπτωση την άποψη της κοινωνίας των Σερρών, για την υγεία, την ασφάλεια και την ανάπτυξη του νομού μας.
Σέρρες, 24-05-2016


 anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου