Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ο Αύγουστος Κορτώ παρουσίασε την «Ελληνική Μυθολογία» του στο PUBLIC Σερρών

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/05/Korto-Publici-DSC_0556-701x455.jpg
Ένας από τους πιο αναγνωρισμένους συγγραφείς της γενιάς του, ο Αύγουστος Κορτώ, βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 13/5 στο φιλόξενο χώρο του Βιβλιοπωλείου PUBLIC στην οδό Τσαλοπούλου στις Σέρρες, με αφορμή την έκδοση και παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Ελληνική Μυθολογία».




http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/05/Korto-Publici-Group-3-DSC_0549_DSC_0552-4-images.jpg

Ο χώρος κατάμεστος από όλες τις ηλικίες που ήρθαν να δουν και να ακούσουν από κοντά τον πολυγραφότατο συγγραφέα να παρουσιάζει το νέο του βιβλίο.
Ο συγγραφέας με τον ιδιαίτερο τρόπο του παρουσίασε το βιβλίο, διαβάζοντας χαρακτηριστικά αποσπάσματα από αυτό και δεν πτοήθηκε όταν μια διακοπή ρεύματος βύθισε στο σκοτάδι τον χώρο, μάλιστα αποδέχθηκε και την πρόταση των υπευθύνων του καταστήματος να συνεχιστεί η παρουσίαση υπό το φως των …κεριών. Τελικά δεν χρειάστηκε καθώς η διακοπή ήταν ολιγόλεπτη και το φως επανήλθε.

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/05/Korto-Publici-DSC_0543.jpg

Το τελευταίο πόνημα του Αύγουστου Κορτώ είναι μια διαφορετική ματιά στην ελληνική μυθολογία από τον Ησίοδο στον Τσιφόρο
Εσείς που απολαύσατε τα προηγούμενα βιβλία του Αύγουστου Κορτώ«Έρως ανίκατε μάσαν» και «Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά», αμφότερα από τις εκδόσεις Πατάκη, έχετε έναν επιπλέον λόγο για να διαβάσετε το νέο του βιβλίο, «Νεοελληνική μυθολογία», που μόλις κυκλοφόρησε, είναι στο ίδιο στυλ. Μόνο που αυτή τη φορά στο στόχαστρο του συγγραφέα, αντί για τα παραπανήσια κιλά και τις κακές διατροφικές συνήθειες, μπαίνουν οι Ολύμπιοι θεοί και οι μυθολογικοί ήρωες, τους οποίους ο Κορτώ μεταχειρίζεται με το γνωστό χιούμορ του, κεντημένο με ατάκες από το ατέλειωτο –όπως αποδεικνύεται- οπλοστάσιο της φαντασίας του.

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/05/Korto-Publici-Group-2-DSC_0544_DSC_0548-5-images.jpg

Παρωδώντας τους μύθους του Ησίοδου και σε διαρκή διάλογο με την αξεπέραστη Ελληνική Μυθολογία του Τσιφόρου, ο Κορτώ αναπλάθει όλες τις αγαπημένες ιστορίες των παιδικών μας χρόνων, φωτίζοντας την ιλαρή πλευρά της συναρπαστικής περιπέτειας που οι αρχαίοι Έλληνες σκαρφίστηκαν για να ερμηνεύσουν τον κόσμο.

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/05/korto4511-200x300.jpg

Τα ερωτήματα που θέτει στον εαυτό του ο δημιουργός στη «Νεοελληνική μυθολογία» του είναι πολλά και διάφορα: Πόσα ξώγαμα είχε τέλος πάντων ο Δίας; Τι έπινε η Πυθία κι έβγαζε τέτοιους αλλοπρόσαλλους χρησμούς; Ήταν όντως δώδεκα οι άθλοι της Ηρακλάρας ή μήπως ο Ευρυσθέας του ’παιξε μπινιά στο ενενήντα; Κι η κοπελιά η Ειλείθυια ήταν στ’ αλήθεια τόσο στόκος όσο αφήνει να εννοηθεί τ’ όνομά της ή πρόκειται για παρεξήγηση και την κακολογούνε τζάμπα;
Η εκδήλωση της παρουσίασης έκλεισε με τον συγγραφέα να υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου του και να φωτογραφίζεται με τους θαυμαστές/τριες του.

Βιογραφία:

Ο Αύγουστος Κορτώ (ψευδώνυμο του Πέτρου ΧατζόπουλουΘεσσαλονίκη1979) είναι Έλληνας συγγραφέας και μεταφραστής.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Το 1999 δημοσίευσε την πρώτη συλλογή διηγημάτων του, το Βιβλίο των βίτσιων, και έκτοτε ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή και τη μετάφραση

Περισσότερα στη wikipedia

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/05/Korto-Publici-DSC_0562.jpg


Νεοελληνική μυθολογία

256 σελ.
ISBN 978-960-16-6679-2, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 12,20



 anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου