Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Τσίπρας για Ελλάδα 2021: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη

http://www.madata.gr/files/tsipras_0009_madata_642889965.jpg
Το επενδυτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης έως και το 2021 παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης.




 Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση στοχεύει στην άρση των εμποδίων της γραφειοκρατίας ώστε η χώρα να γίνει απολύτως φιλικής προς τις επενδύσεις.

"Αναλαμβάνουμε να μιλήσουμε επί της ουσίας για το πως και με ποιο στόχο θα απαντήσουμε στο βασικό πρόβλημα της χώρας, που είναι η παραγωγή πλούτου και η δίκαιη κατανομή του", είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος τόνισε πως το κλείσιμο της αξιολόγησης και η δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους, δημιουργούν θετικό περιβάλλον για μακροπρόθεσμο επενδυτικό περιβάλλον και πρόσθεσε ότι τώρα μπορεί η χώρα να οραματιστεί τη μεταμνημονιακή εποχή. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος είναι η ανάκτηση της κυριαρχίας και η έξοδος από την επιτροπεία, ωστόσο είπε πως αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί με τον στόχο ανάκτησης της εργασίας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το 2021 τα επίπεδα ανεργίας να μην υπερβαίνουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η Ελλάδα να μην είναι μια χώρα ες αεί φτωχών που θα άγεται και θα φέρεται από τις ορέξεις αναξιόπιστων επενδυτών. Το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης θα έχει στόχο την αξιοποίηση του δυναμικού της χώρας κυρίως των νέων που έχουν κάνει υψηλού επιπέδου σπουδές, ώστε να επιστρέψουν και όσοι αναγκάστηκαν την περίοδο της κρίσης να φύγουν από την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην αποκατάσταση του επιτελικού ρόλου του Δημοσίου με υπηρεσίες υψηλής στάθμης και βαθιά αντιγραφειοκρατικό χαρακτήρα. "Δίκαιη ανάπτυξη σημαίνει βιώσιμη ανάπτυξη και δημοκρατική ανάπτυξη", είπε χαρακτηριστικα.
"Το νέο παραγωγικό μοντέλο προωθεί νέες σταθερές, αξιοπρεπώς αμειβόμενες θέσεις εργασίας", τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πιστεύει στον καίριο ρόλο των δημοσίων επενδύσεων γι αυτό αυξάνει κατά 250 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Παράλληλα τόνισε πως η επικείμενη ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ανοίγει τον δρόμο για φθηνό δανεισμό των επιχειρήσεων και περισσότερη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

          megatv
Πηγή: www.madata.gr
       ingossip.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου