Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Έρχεται ο… «ΜΑΚ» με βροχές και καταιγίδες!

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/08/%CE%9C%CE%91%CE%9A-701x530.jpg
Έρχεται κύμα κακοκαιρίας από τα βορειοδυτικά με χαρακτηριστικά… κυκλώνα(!) με την ονομασία "ΜΑΚ" το οποίο θα σαρώσει και την Ελλάδα με ακραία και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.




Πιο συγκεκριμένα, από το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα της Δευτέρας (22/8) και μετά, προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας με καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνούς και θυελλώδεις βοριάδες αλλά και παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας.

Κορύφωση των φαινομένων

Μάλιστα από την Τρίτη και μέσα στην Τετάρτη, θα σημειωθεί περαιτέρω επιδείνωση του καιρού όχι μόνο στην Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο, αλλά και σε νησιά του Ιονίου, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και πιθανότατα και σε περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Τα φαινόμενα την Τετάρτη θα είναι ακραία σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδας και ανατολική Πελοπόννησο, ενώ εξίσου ακραία καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να εξασθενεί την Πέμπτη, ενώ το φαινόμενα θα κοπάσουν από το μεσημέρι της Πέμπτης 25/8 και μετά.


anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου