Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΕΡΡΕΣ: Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Ζαπάρα – Σήμερα Πέμπτη 01/09/16 η κηδεία

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2016/09/zapara160901.jpg
Σήμερα Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στη εκκλησία Αγίου Δημητρίου και ώρα 11.30.θα ψάλει η εξόδιος για τη Μαίρη Ζαπάρα η οποία άφησε χθες Τετάρτη 31 Αυγούστου την τελευταία της πνοή.




Δυνατή και δημιουργική η εκλιπούσα αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα προβλήματα υγείας.Παντρεμένη με τον Νίκο Ζαπάρα συνδικαλιστή  στη ΟΕΒΕΣ δημιούργησε οικογένεια, απέκτησε τρία παιδιά την Ειρήνη που υπηρετείς στην εκπαίδευση, την Ιωάννα που είναι δικηγόρος και την Ελένη.
 Είδε και χάρηκε τη συνέχεια της ζωής αποκτώντας τέσσερα εγγόνια(τρία από την Ιωάννα και ένα από την Ειρήνη). Ασχολήθηκε με τα κοινά και πρόσφερε στον Δήμο Σερρών. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος Σερρών επί θητείας Ανδρέα Ανδρέου στις δημοτικές εκλογές του 1986, διετέλεσε πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών επί Θητείας Γ. Βλάχου από το 1995 έως το 1998.Δραστήρια γυναίκα και υπεύθυνη ανέπτυξε δράση για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ενώ δράση είχε και στο ΚΑΑΜΕΑ.
Ήταν «ψυχή» της Κοινωνικής Πολιτικής
O πρώην δήμαρχος Σερρών Ιωάννης Βλάχος ο οποίος συνεργάστηκε για πολλά χρόνια στο Δήμο με την εκλιπούσα με αφορμή την είδηση του θανάτου της δήλωσε στο «Σ.Θ.»«Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους της.
 Η Μαίρη Ζαπάρα υπήρξε για πολλά χρόνια η ψυχή της κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σερρών. Εργατική αποτελεσματική προώθησε την Κοινωνική Πολιτική και επί ημερών Ανδρέα Ανδρέου και επί ημερών της πρώτης μου θητείας στο Δήμο την περίοδο 1995-1998.
Ήταν η πρώτη πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών που είχαμε δημιουργήσει, προώθησε τα μέγιστα σε όλους τους τομείς και την υλοποίηση των προγραμμάτων( Βοήθεια στο Σπίτι).


πηγή: sertharros.gr – Δημήτρης Νάτσιος
                       allanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου