Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΤΡΙΜΟΝΙΤΟ: Ταινία για την Αμφίπολη από τους μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Σερρών (φωτος)


Μία ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Π.Ε. Σερρών με πρωταγωνιστές τους μαθητές της Δ’ τάξης του 3ου δημοτικού σχολείου Σερρών.


 Τα μικρά παιδιά υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μαρίας Αναγνωστίδου δημιούργησαν και παρουσίασαν μια ταινία μικρού μήκους, που αφορά τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, τον μυθολογικό ποταμό Στρυμόνα με πρωταγωνιστές τον Λέοντα της Αμφίπολης και τον Πατριμονίτο, μασκότ της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Παράλληλα τα παιδιά παρουσίασαν τις ζωγραφιές τους με θέμα επίσης τον Λέοντα της Αμφίπολης.

3ο δημοτικό σχολείο Σερρών

Το 3ο δημοτικό σχολείο Σερρών είναι ενταγμένο στο Δίκτυο των Σχολείων της UNESCO ASPnet και η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που έχει οριστεί να είναι η 27η Σεπτεμβρίου. Παράλληλα , αποτελεί και την πρώτη εκδήλωση με την οποία ανοίγει η αυλαία του Διεθνούς Έτους Βιωματικού Τουρισμού 2017.









Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης δήλωσε ενθουσιασμένος με την δουλειά που έκαναν οι μικροί μαθητές και τους συνεχάρη για τη σπουδαία προσπάθεια. Επιπλέον, επισήμανε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας και του ομαδικού πνεύματος ,που οδηγεί πάντα σε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα ,όπως εν προκειμένω στην άρτια ταινία που δημιούργησαν οι μαθητές.

Συγχαρητήρια φορέων στους μικρούς μαθητές

Θερμά συγχαρητήρια έδωσε στους μαθητές και η αναπληρώτρια διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών Πηνελόπη Μάλαμα, που παραβρέθηκε στην παρουσίαση ενώ η Πρόεδρος της UNESCO Σερρών Καίτη Εμμανουηλίδου τόνισε τη σπουδαιότητα της εν λόγω εκδήλωσης, ως εναρκτήριας στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Βιωματικού Τουρισμού 2017.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού Σπύρος Σταυλάς, Γιώργος Τσιφούτης και Γιώργος Παπαδόπουλος καθώς και ο πρόεδρος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός Βασίλης Χατζημιχαηλίδης.


 anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου