Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Κλιμακώνουν οι ένστολοι και θυμίζουν τις υποσχέσεις Καμμένου

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_117545/klimakwnoun-oi-enstoloi-thumizoun-ti-elege-o-kammenos_2.w_l.jpg
Η μηνυματική συγκέντρωσή τους έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ένα μικρό δείγμα για το «εφιαλτικό» φθινόπωρο, που δήλωναν πως επιφυλάσσουν στην κυβέρνηση.




«Τα ‘ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ’ τελείωσαν για όλους», «Ο συγκυβερνήτης κος Πάνος Καμμένος κατελήφθη ‘ψευδόμενος’», «προωθεί ανεπίτρεπτους διαχωρισμούς σε ‘δικούς μου’ και ‘δικούς τους’ με μόνο μέλημα του, την απόκρυψη της αλήθειας», απαντούν τα συνδικαλιστικά σωματεία αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών στα… ανέξοδα και προκλητικά τιτιβίσματα, με τα οποία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, επιχείρησε να ξεπεράσει την ανακολουθία των προεκλογικών λόγων του με τις πράξεις του.

«Δεν θα συμμετέχω σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα ανεξαρτήτως ποιο κόμμα θα είναι πρώτο εάν αυτό δεν έχει ως προϋπόθεση την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που δικαιώνει τους ένστολους» είχε πει ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας σε προεκλογικές του δηλώσεις το 2015, κάτι που του θύμισαν ηχητικά χθες το πρωί τα προεδρεία των συνδικαλιστικών σωματείων, με μικροφωνική και μεγάλα πανό, έξω από το Πεντάγωνο. Κυρίαρχα συνθήματα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν «Τα λεφτά δεν είναι του Στρατού, είναι του Ελληνικού Λαού» και «Καμμένε θυμήσου την υπόσχεσή σου κι αν δεν μπορείς, άντε παραιτήσου».

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_117545/upl57eb5e418f2a6.jpg

Ζητάει και τα ...ρέστα

Η αμηχανία του κ. Καμμένου εκφράστηκε αρχικά με ένα tweet, που εν μέρει είχε αντιγράψει από δημοσιογραφικό κείμενο σε ιστοσελίδα στρατιωτικών θεμάτων. «Προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας διαμαρτύρεται έξω από το ΥΠΕΘΑ!!! Λάθος υπουργείο!» έγραψε ο κ. Καμμένος παραπέμποντας και αυτός στο υπουργείο Οικονομικών, και τους κυρίους Τσακαλώτο και Χουλιαράκη, λες και εκείνος δεν είναι «συγκυβερνήτης» ή δεν θα ψηφίσει τις νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, επισημαίνουν οι ένστολοι συνδικαλιστές.
Η «πρόκληση» του υπουργού Εθνικής Άμυνας συνεχίστηκε και πάλι από το twitter με ένα διχαστικό μήνυμα: «Προς ΠΟΑΣΥ..η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σας έκοψε το 60%,ο Γεωργιάδης σας λέει "ενστόλους", εμείς παλεύουμε στο ΥΠΕΘΑ και για εσάς, δεν θέλετε οκ καλό δρόμο».
Σε ανακοίνωσή τους οι ένστολοι συνδικαλιστές επεσήμαναν πως: «από τις δημόσιες καταγγελίες και δεσμεύσεις του, πριν από τις εκλογές,  ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, διότι όπως πολύ σωστά έλεγε τότε, ήταν αντισυνταγματικές οι διατάξεις που επέβαλαν άδικες μισθολογικές περικοπές πριν από το 2012, έφτασε τώρα στο σημείο να διχάζει τους ένστολους, προωθώντας ανεπίτρεπτους διαχωρισμούς».

Κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες

Οι συνδικαλιστές αστυνομίας, πυροσβεστικού και λιμενικού σώματος, πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση, πως αν δεν εναρμονιστεί με τις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαίωναν, φέρνοντας παράλληλα εν κρυπτώ νέα ειδικά μισθολόγια, θα κλιμάκωναν τον αγώνα τους. Η κλιμάκωση θα περιείχε χάπενινγκ, ακτιβιστικές ενέργειες, μίγμα τοπικών και πανελλαδικών κινητοποιήσεων σε καθημερινή βάση, ραντεβού με το… Μαξίμου, επίδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας στον Πρόεδρο της Βουλής, ακόμη και μηνύσεις-αγωγές στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη σε περίπτωση που δεν εκτελέσει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, ακόμη και σύλληψη του στο πλαίσιο του αυτοφώρου (δεν καλύπτεται από βουλευτική ασυλία).
Η μηνυματική συγκέντρωσή τους έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ένα μικρό δείγμα για το «εφιαλτικό» φθινόπωρο, που δήλωναν πως επιφυλάσσουν στην κυβέρνηση.
Οι ένστολοι συνδικαλιστές δήλωναν πως η έσχατη μορφή αντίδρασης θα είναι η προσφυγή τους στα Πρωτοδικεία, τα οποία εντός 15 ημερών θα πρέπει να εκδώσουν διαταγές κατάσχεσης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συνδικαλιστές «άπλωσαν χέρι» προς άλλους εργαζομένους ενώ πρόσφατα είχαν μία ιστορική συνάντηση με τους συνδικαλιστές από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) προκειμένου να βρουν ένα πλαίσιο συνεργασιών και αμοιβαίας υποστήριξης των κοινών αιτημάτων με το εργατικό κίνημα της χώρας. Παράλληλα οι συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας έχουν απευθυνθεί σε άλλα εργατικά συνδικάτα προκειμένου να αγωνιστούν μαζί για τα κοινά τους προβλήματα καθώς «η εποχή του ‘καναπέ’ και των συνδικαλιστών μόνο έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί».

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου