Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΘ: Εγκαινιάστηκε το σερραϊκό περίπτερο (ΦΩΤΟ)

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2016/09/IMG_2446.jpg
Με το μήνυμα της στήριξης του σερραϊκού επιχειρείν, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, τα εγκαίνια του περιπτέρου του Επιμελητηρίου Σερρών στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.




http://allanea.gr/wp-content/uploads/2016/09/IMG_2434.jpg

Μέγκλας: Προβλήματα και πρωτοβουλίες
Στην ομιλία του, ο Χρήστος Μέγκλας, πρόεδρος του επιμελητηρίου Σερρών που και φέτος ανέλαβε τη συμμετοχή στο περίπτερο 12 της έκθεσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια από πλευράς του ΕΒΕΣ για τη στήριξη των μελών του, την προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών του νομού. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια σειρά προβλημάτων.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην αποβιομηχάνιση του νομού (από 42% το 1990, 13% σήμερα), την απώλεια θέσεων εργασίας, το παραεμπόριο και την έλλειψη ρευστότητας. Επιπλέον, δήλωσε «πολέμιος κάθε απόπειρας συγχώνευσης των επιμελητηρίων ή απαξίωσης του ρόλου τους».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο της Εγνατίας και συγκεκριμένα στον κάθετο άξονα Προμαχώνα – Αμφίπολης – Δράμας – Καβάλας.
«Πρέπει να προγραμματιστεί. Δεν γίνεται, κάποιος που θέλει να πάει από τη Βουλγαρία στην Τουρκία, να πηγαίνει από Θεσσαλονίκη», είπε ο κ. Μέγκλας. Τέλος, μίλησε για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Κολοκοτρώνη, του γεωθερμικού πεδίου, το «μαθητών επιχειρείν», την ανάδειξη του λόφου Καστά και την προσπάθεια δημιουργίας νέας ΒΙ.ΠΕ. στην περιοχή του Στρυμονικού.

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2016/09/IMG_2435.jpg

Κόλλια: «Να αξιοποιήσουμε τις νέες δυνατότητες»
Από την πλευρά της, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, αναφέρθηκε στη δυναμική της φετινής ΔΕΘ, λέγοντας πως «έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία».
Απευθυνόμενη στον κ. Μέγκλα, είπε πως «πολλά από τα θέματα που έθιξε, έπρεπε να γίνουν τα προηγούμενα χρόνια όμως δεν έγιναν. Κάποια άλλα μένουν να γίνουν, αλλά μας πρόλαβε η κρίση».

Ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες για τον καθημερινό αγώνα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους, ενώ πρόσθεσε πως «όλοι μαζί πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του νέου ΕΣΠΑ και των εργαλείων από την Ε.Ε. και τις δυνάμεις που μόνο με συνέργεια μπορούν αν αξιοποιηθούν».

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2016/09/IMG_2440.jpg

Τζιτζικώστας: «Σε στενή σχέση συνεργασίας με την αγορά»
Παίρνοντας το λόγο, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στη «στενή σχέση της περιφέρειας με το επιμελητήριο Σερρών». «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «η Πολιτεία, η κεντρική κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την αξία και το πόσο θα μπορούσαν να συμβάλουν τα επιμελητήρια, με αποτέλεσμα να μην τα ακούν όσο θα έπρεπε.
 Εμείς, στην περιφέρεια, πριν κάνουμε οτιδήποτε μιλάμε με τους ανθρώπους της αγοράς. Έτσι φτάσαμε να είμαστε η πρώτη περιφέρεια σε απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ (114%) και ήδη πρώτοι και στο σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ (66%)».

Για τις Σέρρες, επανέλαβε τη δέσμευση για τη σύνδεση με το δίκτυο του φυσικού αερίου. «Οι εργασίες ξεκινούν το 2017″, ανακοίνωσε, επισημαίνοντας πως «είναι ένα έργο πολύτιμο, το χρειάζονται πολίτες , νοικοκυριά κι επιχειρήσεις». Τέλος, αναφέρθηκε στο ποσό των 13 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Στρυμόνα και την Κερκίνη.

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2016/09/IMG_2442.jpg

Θεοδωράκης: «Ν” απελευθερώσουμε τις δυνάμεις που παράγουν»
Παρών στα εγκαίνια, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ανάφερε:
«Όλοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας για τα λάθη του παρελθόντος. Ελπίζω να είμαστε όλοι μαζί στη μάχη που πρέπει να δώσουμε για ν” απελευθερώσουμε τις δυνάμεις που δημιουργούν στη χώρα, τις δυνάμεις που παράγουν, τις δυνάμεις που προσπαθούν».

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2016/09/IMG_2422.jpg

Της τελετής των εγκαινίων, προηγήθηκαν τα χορευτικά από το συγκρότημα της Θρακικής Εστίας νομού Σερρών, καθώς και η αφή της φλόγας των Αιμοδοτών – στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας- στο βωμό που στήθηκε μπροστά στο περίπτερο 12.
Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία των βουλευτών Σερρών Κώστα Καραμανλή, Αναστάση Μεγαλομύστακα, των δημάρχων Σερρών Πέτρου Αγγελίδη και Εμμανουήλ Παπά Δημήτρη Νότα, της διοίκησης της HELEXPO, εκπροσώπων οικονομικών, παραγωγικών, πολιτιστικών φορέων και εκατοντάδων Σερραίων.


allanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου