Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Στο έλεος των μπαχαλάκηδων & της Χ.Αυγής το προσφυγικό

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_116774/sto-eleos-twn-mpaxalakidwn--tis-xaugis-to-prosfugiko_1.w_l.jpg
Τρέχουν και δεν φτάνουν πάλι τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να ανακτήσουν τον χαμένο έλεγχο όσον αφορά στη διαχείριση του προσφυγικού.




Τρέχουν και δεν φτάνουν πάλι τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να ανακτήσουν τον χαμένο έλεγχο όσον αφορά στη διαχείριση του προσφυγικού που αποκαλύφθηκε εκ νέου με τα πρωτοφανή γεγονότα στη Λέσβο.

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_116774/upl57e13c5f320b4.jpg

Το κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια  έγινε παρανάλωμα του πυρός μετά το χάος που προκάλεσε μια «ανυπόστατη πληροφορία» που κυκλοφόρησε ανάμεσα στους απελπισμένους και απελπιστικά υπεράριθμους μετανάστες και πρόσφυγες ενώ οι κάτοικοι εξεγείρονται καταγγέλλοντας το ρόλο αλληλέγγυων και μελών ΜΚΟ.

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_116774/upl57e13b164700d.jpg
Ότι απέμεινε από το καμένο hot spot

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν τοπικοί παράγοντες και κάτοικοι τους μετανάστες και τους πρόσφυγες τους ξεσήκωσαν διάφοροι απ ' αυτές τις οργανώσεις λέγοντάς τους ότι οι κάτοικοι δεν τους θέλουν στο νησί. Ενώ στην πραγματικότητα οι κάτοικοι ζητούσαν από την πολιτεία να αποσυμφορήσει το νησί καθώς το κέντρο φιλοξενίας έχει φτιαχτεί για 1000 άτομα και στο νησί κυκλοφορούν περίπου 5.700 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Τώρα η κυβέρνηση καλείται να διαθέσει και άλλα χρήματα  να ξαναφτιάξει το κατεστραμμένο κέντρο φιλοξενίας και μέχρι τότε να βρει κατάλυμα στις οικογένειες και τα ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονται για μια ακόμη φορά χωρίς στέγη.    

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_116774/upl57e13c715cdb4.jpg

Η ανικανότητα της πολιτείας τροφοδοτεί την αγανάκτηση των κατοίκων της Λέσβου και όλα αυτά «θρέφουν» τα ακροδεξιά στοιχεία και τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που βρίσκουν λόγο και ρόλο και στιγματίζουν αδίκως τις τοπικές κοινωνίες. 
 Η ανάγνωση ότι ξαφνικά το παραδοσιακά αριστερό νησί,  η «κόκκινη Λέσβος» μετατράπηκε σε « μαύρη Λέσβος » αδικεί και την ιστορία του νησιού και την πολύμηνη προσφορά των κατοίκων της στο δράμα των προσφύγων.

Αιχμές και υπονοούμενα Τόσκα για το ρόλο και τη χρηματοδότηση ΜΚΟ  

Την πολλαπλώς προβληματική δράση ορισμένων αλληλέγγυων και ΜΚΟ ομολόγησε την Τρίτη και μετά από μια νύχτα έντασης στην Λέσβο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Είναι η ώρα του κράτους τώρα, δεν είναι η ώρα των ΜΚΟ. Η Ε.Ε. έχει δώσει ήδη 80 εκατ. στις ΜΚΟ.... «Μεγάλο μέρος της βοήθειας πήγε στις ΜΚΟ και εκείνες σε μεγάλο μέρος δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτά που είχαν υποσχεθεί στην Ε.Ε. που τους έδωσε τα λεφτά.» ανέφερε ο Νίκος Τόσκας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 9,89.
Σε ότι αφορά την «ανυπόστατη πληροφορία» ότι θα επέστρεφαν πρόσφυγες και μετανάστες στην Τουρκία και η οποία πυροδότησε τα πράγματα στη Μόρια έκανε δυο αντικρουόμενες παραδοχές.
« Έχουμε δίκτυα πληροφοριών που μαθαίνουμε πολλά πράγματα» υποστήριξε και το αναίρεσε υποστηρίζοντας «Είναι δύσκολο να βρούμε ποιος διαδίδει τις φήμες».
Οσον αφορά στον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών ανέφερε « Υπάρχουν 5.700 μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέσβο και 3.700 στη Χίο και μικρότεροι αριθμοί στα μικρότερα νησιά
Αν και αναγνώρισε πως στην πορεία στη Λέσβο «αυτοί που διαδήλωσαν προφανώς ήταν Μυτιληνιοί» κατηγόρησε τον βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά» με τη δήλωσή του ότι στέκεται δίπλα στον αγνό αγώνα για την διάσωση της Λέσβου.
«Δεν ξέρω αν ο κ. Αθανασίου προσπαθεί να συμβάλλει στη δημιουργία κάποιου μετώπου «γαλαζομαύρου», τύπου Μπαλτάκου, αν ονειρεύεται τέτοια πράγματα, είναι όμως σε λάθος κατεύθυνση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Δυο διμοιρίες ΜΑΤ στη Λέσβο και πλοίο για τη φιλοξενία των μεταναστών

Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 αναχώρησαν την Τρίτη από από την Αθήνα για τη Λέσβο, δύο διμοιρίες ΜΑΤ (συνολικά 45 άτομα), οι οποίες θα ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, ζητήθηκε να εξεταστεί η μίσθωση πλοίου για την φιλοξενία προσφύγων, μέχρι να αποκατασταθούν οι εκτεταμένες ζημιές στη Μόρια.

Νέα άρνηση γονέων να συστεγαστούν στο σχολείο  τα παιδιά τους με παιδιά μεταναστών

Αγωνιούντες, μη ενημερωμένοι επαρκώς και αντιμέτωποι με την «τυχαιότητα» του ελληνικού κράτους και οι γονείς του Β Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας αντιδρούν στην συστέγαση στο σχολείο παιδιών «παράτυπων μεταναστών» τα οποία διαχωρίζουν από εκείνα των προσφύγων.
Εκθέτουν μια σειρά λόγους – εναπόκειται στην κρίση του καθενός αν είναι βάσιμοι ή όχι – και καταλήγουν « Σαν σύλλογος γονέων δεν είμαστε αντίθετοι στην μόρφωση των παιδιών των πραγματικών προσφύγων εφόσον επιθυμούν την πραγματική και ομαλή τους ένταξη στην τοπική κοινωνία οικειοθελώς και χωρίς εξαναγκασμό από τρίτους».

Ξανά εγκαίνια στην Αμυγδαλέζα για την υποδοχή μεταναστών και προσφύγων


Εγκαίνια στο "λίφτινγκ" του κέντρου κράτησης στην Αμυγδαλέζα, όπου θα φιλοξενηθούν οικογένειες  μεταναστών που πρόκειται να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους θα κάνουν αύριο στις 11:00 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γενικός γραμματέας Τζανέτος Φιλιππάκος.
Πρόκειται για ένα κέντρο κράτησης που έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα. Ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευε τη λειτουργία του και ζητούσε το κλείσιμο του λόγω των «άθλιων συνθηκών διαβίωσης», ενώ σήμερα η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για ανακολουθία διότι το κέντρο δεν έκλεισε ποτέ.
Πρόθεση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι ο χώρος της Αμυγδαλέζας να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν οικειοθελώς να επιστρέψουν στις χώρες τους. Στόχος είναι η παραμονή τους εκεί να μην ξεπερνά τις δύο εβδομάδες. Δηλαδή, πρόσφυγες και μετανάστες θα ζουν εκεί έως 15 ημέρες και κατόπιν θα φεύγουν για την πατρίδα τους.
Συνήθως οι πρόσφυγες που επιθυμούν να επιστρέψουν είναι οικογένειες. Για το λόγο αυτό κατασκευάστηκε στο προαύλιο του κέντρου παιδική χαρά, ενώ οι υπεύθυνοι μιλούν για «ολική αναμόρφωση του χώρου που έχει γίνει αγνώριστος».
Στους χώρους έχουν τοποθετηθεί κλιματιστικά, καινούργιες τουαλέτες και κρεβάτια. Οι εργασίες ανακαίνισης της Αμυγδαλέζας ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι και αύριο θα γίνει η παρουσίασή τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε καλό δρόμο βρίσκονται οι εργασίες και στο υπό κατασκευή κέντρο φιλοξενίας στη Θήβα, όπου θα φιλοξενηθούν περίπου 1.000 Σύροι πρόσφυγες.
Πρόκειται για άτομα που έχουν κάνει αίτημα ασύλου στη χώρα μας και η εξέτασή του εκκρεμεί, καθώς εξετάζεται το αίτημά τους επί της ουσίας από τις αρμόδιες επιτροπές ασύλου.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου