Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Έλεγχοι της Τροχαίας για ανασφάλιστα οχήματα στις Σέρρες

http://www.serresparatiritis.gr/images/article_photos/cwtk20160914.jpg
Στις εξόδους και το κέντρο της πόλης των Σερρών έχουν ακροβολιστεί άνδρες της Τροχαίας Σερρών προκειμένου να εντοπίσουν με την χρήση ειδικού εξοπλισμού που "σκανάρει" τις πινακίδες κυκλοφορίας ανασφάλιστα οχήματα.




Το φαινόμενο γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ​αδυναμίας ​των ιδιοκτητών να εξοικονομήσουν χρήματα​,​
​αν και ​στην πραγματικότητα η ανανέωση της ασφάλειας των οχημάτων αποτελεί μία πιο οικονομική λύση συγκριτικά με τα τσουχτερά πρόστιμα που περιμένουν τους παραβάτες.

Όσοι εντοπίζονται να παρανομούν θα έχουν περιθώριο δεκαπέντε ημερών για να συνάψουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο, καταβάλλοντας όμως παράλληλα και πρόστιμο 250 ευρώ. Όσοι αγνοήσουν το ειδοποιητήριο, θα αναλαμβάνουν ρόλο οι αστυνομικές αρχές οι οποίες θα προχωρούν στην αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας ενώ θα καταλογίζουν και υπερδιπλάσια πρόστιμα.

Στο στόχαστρο και οι ιδιοκτήτες οχημάτων με ξένες πινακίδες

Επιπλέον στο στόχαστρο της Τροχαίας βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες οχημάτων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους, ώστε να εντοπιστούν όσοι παρανόμως κυκλοφορούν στη χώρα μας με οχήματα που φέρουν ξένες πινακίδες. Σημειώνεται ότι στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 5.102 έλεγχοι νόμιμης κατοχής και κυκλοφορίας οχημάτων με ξένες πινακίδες και έχουν διαπιστωθεί 477 παραβάσεις. Το πρόβλημα, όπως τονίζουν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, είναι ιδιαίτερα έντονο στη Βόρεια Ελλάδα, όπου μόνο στη Θεσσαλονίκη η παραβατικότητα φτάνει το 50%.

serresparatiritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου