Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ετοιμότητα μετά τις δηλώσεις Ερντογάν - Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

http://www.topontiki.gr/sites/default/files/styles/article_main/public/article/2016-08/tsipras_maximoy.jpg?itok=HGUepTsX
Με φόντο τις δηλώσεις Ερντογάν, ο οποίος αμφισβήτησε τη συνθήκη της Λωζάνης, λέγοντας ότι ήταν «άδικη» για την Τουρκία και ότι «δόθηκαν νησιά του Αιγαίου στην Ελλάδα» συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ.




Οι δηλώσεις Ερντογάν προκάλεσαν ανησυχία και ετοιμότητα για τυχόν εντάσεις στο Αιγαίο, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη  να λέει  στον ΣΚΑΪ ότι τέτοιες δηλώσεις μπορούν να επηρεάσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εκτίμησε ωστόσο ότι πρόκειται για δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης.
Τα περί «εσωτερικής κατανάλωσης» μπορεί να δικαιολογούν τις προσπάθειες Ερντογάν να συσπειρώσει τις δυνάμεις του, μετά το παρ΄ολίγον πραξικόπημα. Δεν αποκλείεται ωστόσο οι δηλώσεις αυτές να συνιστούν απειλή για επιστροφή των αθρόων προσφυγικών ροών στο Αιγαίο ή ακόμη και προαναγγελία θερμών επεισοδίων με την Ελλάδα, στο πνεύμα των προκατόχων του.
Το ΚΥΣΕΑ θα συνέλθει υπό τον Αλέξη Τσίπρας, με «τυπικό» θέμα την αντικατάσταση του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Ιωάννη Καρατζιά, ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του, ουσιαστικά όμως θα συζητηθούν οι δηλώσεις Ερντογάν αλλά και οι δηλώσεις του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν αναφορικά με το «τσάμικο ζήτημα».


TO ΠΟΝΤΙΚΙ WEB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου