Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Νεκροί και τραυματίες από "εισβολή" τρένου σε σταθμό

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_117723/eisboli-trenou-se-stathmo-foboi-gia-pollous-traumaties_4.w_l.jpg
Ένα "τρελό" τρένο εισέβαλε στην αίθουσα αναμονής του σταθμού Χομπόκεν του Νιου Τζέρσει, αφού προηγουμένως είχε εκτροχιαστεί.




Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σιδηροδρομικό ατύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον σταθμό του Χομπόκεν, στο Νιου Τζέρσι, ενώ πληροφορίες που μεταδίδουν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα κάνουν λόγο και για τουλάχιστον τρεις νεκρούς. Ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι πρώτες εικόνες που μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ένα τρένο που έχει προσκρούσει στον σταθμό. Οι μαρτυρίες από επιζήσαντες επιβάτες αναφέρουν ότι το τρένο όχι μόνο δεν σταμάτησε εισερχόμενο στον σταθμό αλλά επιτάχυνε με αποτέλεσμα να ξεφύγει από τις ράγες και να προσκρούσει στην τσιμεντένια αποβάθρα
Στο σημείο του ατυχήματος έχουν σπεύσει πυροσβέστες και αστυνομικοί. Πολλοί δρόμοι που οδηγούν στο Χομπόκεν έχουν κλείσει από τους αστυνομικούς.

"Λόγω του εκτροχιασμού του προαστιακού τρένου στον σταθμό του Χομπόκεν, στο Νιου Τζέρσι, διακόπηκαν όλα τα δρομολόγια" που διέρχονται από τον σταθμό αυτό, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_117723/upl57ed2e520e018.jpg

Από το νοσοκομείο Jersey City Medical Center έγινε γνωστό ότι εκεί νοσηλεύονται 51 άνθρωποι, με τρεις από τους τραυματίες αν ειναι σε κρίσιμη κατάσταση, 8 είναι βαριά τραυματισμένοι και 40 ελαφρότερα. Ορισμένοι έχουν κατάγματα και άλλοι νοσηλεύονται με εσωτερικούς τραυματισμούς, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Μαρτυρίες: Αντί να επιβραδύνει, επιτάχυνε

Μια γυναίκα που επέβαινε στον συρμό και βρισκόταν στα τελευταία βαγόνια, δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ότι το τρένο αντί να επιβραδύνει όσο πλησίαζε στον σταθμό επιτάχυνε όλο και περισσότερο.
«Δεν σταμάτησε ποτέ. Πήγαινε πολύ γρήγορα. Ο σταθμός ήταν αυτός που σταμάτησε την πορεία του» δήλωσε η επιβάτις Νάνσι Μπίντο σε ραδιοσταθμό της Νέας Υόρκης.
«Το μόνο που θυμάμαι είναι το τρένο αν οργώνει την αποβάθρα» είπε ο Μπαγκιές Σάχ επίσης επιβάτης του τρένου, μιλώντας στο NBC.
Ο Ουίλιαμ Μπλέιν, μηχανοδηγός δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι είδε τον χειριστή της κατεστραμμένης αμαξοστοιχίας να έχει γείρει μπροστά, πάνω στα χειριστήρια του συρμού. «Αναγκάστηκα να περάσω πάνω από το πτώμα μιας γυναίκας» πρόσθεσε ο Μπλέιν και εξήγησε ότι η σορός της βρισκόταν έξω από το τρένο, χτυπημένη από τα συντρίμμια.

«Ο πρώτος άνθρωπος που είδα είχε ένα μεγάλο τραύμα στο κεφάλι. Αιμορραγούσε. Ηταν σε κατάσταση σοκ. Σαν να ήταν σε κώμα» αφηγήθηκε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_117723/upl57ed1b11248a1.png

Η είδηση έκανε αστραπιαία τον γύρο του κόσμου μέσω των social media.

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_117723/upl57ed1b249dcde.png

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου