Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Πετάει για Νέα Υόρκη

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2016/09/%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82.jpg
Την υποστήριξη του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα κυρίως στο ζήτημα του χρέους για το οποίο οι Ευρωπαίοι και ιδίως το Βερολίνο δεν βιάζεται να το θέσει στο τραπέζι, ευελπιστεί να αποκομίσει ο Ελληνας  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το ταξίδι του στις ΗΠΑ.




Ο Αλέξης Τσίπρας, επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος με προορισμό τη Νέα Υόρκη και την Σύνοδο των ηγετών για το Προσφυγικό. Στο περιθώριο της Συνόδου, η ελληνική πλευρά, θα επιδιώξει συναντήσεις με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη του Ομπάμα στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Η ελληνική πλευρά επενδύει πολλά στην πίεση που μπορεί να ασκήσει η αμερικανική κυβέρνηση -σε συνδυασμό με την αντίστοιχη πίεση του ΔΝΤ- στο Βερολίνο.
Για τον ίδιο λόγο άλλωστε, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, προ ημερών μετέβη στις ΗΠΑ, με σκοπό να προετοιμάσει τις εκεί επαφές του Ελληνα Πρωθυπουργού.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Παππάς συναντήθηκε στην Νέα Υόρκη με τον Υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ,  και τον σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα για θέματα διεθνούς οικονομίας.

Το πρόγραμμα Τσίπρα στη Νέα Υόρκη
Ο Αλέξης Τσίπρας, το μεσημέρι της Τρίτης -ώρα Νέας Υόρκης-  θα μετέχει στη  σύνοδο των Ηγετών για το Προσφυγικό, υπό τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, όπου θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για το προσφυγικό, τις προκλήσεις και τις ανάγκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με βασικό θέμα και πάλι το προσφυγικό. Ενώ, το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Μπαν Κι-μουν.

crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου