Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Βενεζουέλα: Υπόσχεται αύξηση του κατώτατου μισθού 40% ο Μαδούρο

http://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/field/image/maduro_1.jpg?itok=mKF5503g
Αύξηση 40% του κατώτατου μισθού υποσχέθηκε σήμερα στους εργαζομένους ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο.



«Εγώ διατάζω και θα υπογράψω μία συνολική αύξηση 40% στον νόμιμο κατώτατο μισθό των εργαζόμενων», δήλωσε ο Μαδούρο σε δημόσια ομιλία του, σύμφωνα με το το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο σοσιαλιστής ηγέτης αντιστέκεται στην αυξανόμενη πίεση που ασκείται από την αντιπολίτευση, η οποία τον κατηγορεί ότι έχει οδηγήσει την Βενεζουέλα στο οικονομικό χάος.
Μάλιστα αύριο η αντιπολίτευση κάλεσε τους υποστηρικτές της σε δωδεκάωρη γενική απεργία και πορεία προς το προεδρικό μέγαρο την επόμενη εβδομάδα, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση.
Πιο σκληρό τόνο υιοθέτησε όμως ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες του Μαδούρο, ο Ντιοσντάριο Καμπέλο, ο οποίος προειδοποίησε ότι όποια επιχείρηση κλείσει για τη γενική απεργία που έχει κηρύξει η αντιπολίτευση θα περιέλθει στα χέρια του κράτους – δηλαδή θα καταληφθεί από «εργάτες και τις ένοπλες δυνάμεις».
Οι πολίτες της Βραζιλίας έχουν εξαγριωθεί λόγω έλλειψης τροφίμων, φαρμάκων και βασικών προμηθειών.

Η Βενεζουέλα διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, ωστόσο, η χώρα έχει βυθιστεί σε ΄βαριά ύφεση λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου τα τελευταία χρόνια.

briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου