Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Μετά τον Γκιουλέν στο στόχαστρο Ερντογάν τα στρουμφάκια

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_117948/meta-ton-gkioulen-sto-stoxastro-erntogan-ta-stroumfakia.w_l.jpg
Η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε τη λειτουργία του κουρδικού τηλεοπτικού σταθμού Zarok TV που μεταδίδει αποκλειστικά παιδικές εκπομπές, μεταξύ αυτών τα στρουμφάκια.




Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το κυνήγι μαγισσών στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου και την προσπάθεια Ερντογάν να ανακάμψει, ακόμη και ξαναγράφοντας την ιστορία, όπως επιχείρησε να κάνει προσφάτως με τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε στην απαγόρευση εκπομπής δέκα τηλεοπτικών σταθμών, κυρίως κουρδικών. Μεταξύ αυτών και ένα κανάλι για παιδιά, το Zarok TV, που μετέδιδε μόνο παιδικές εκπομπές και σειρές, όπως τα «στρουμφάκια» και ο «Μπομπ ο σφουγγαράκης»
Η Dilek Demirel, παραγωγός του Zarok TV, μίλησε στην DW και ανέφερε ότι η εκπομπή του καναλιού διεκόπη βιαίως την Τετάρτη το βράδυ χωρίς πρότερη προειδοποήση ή εξήγηση από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ίδια, της διαμήνυσαν ότι το κανάλι έκλεισε διότι είναι «ένας αποσχιστικός και ανατρέπτικός δημοσιογραφικός οργανισμός».
«Για ποιο πράγμα ακριβώς μιλούν; Παίρνουμε παιδικές σειρές, τις ντουμπλάρουμε και τις προβάλουμε» είπε μεταξύ άλλων στην DW.


Image-Editor /Photoshop: Στέλιος Δημητροκάλλης
                             thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου