Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

"Πάρτυ" για το ηθικό των βουλευτών και το Συνέδριο

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_118361/tsai-kai-sumpatheia_1.w_l.jpg
«Πάρτυ» στο Μαξίμου με πρόσκληση Τσίπρα προς όλους τους βουλευτές του κόμματος. Προσπάθεια συσπείρωσης της ΚΟ για την αντιμετώπιση ανοιχτών θεμάτων.




Προσέγγιση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως …Αμερική θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθώς καλεί σε πότο τα μέλη της ΚΟ του κόμματος σήμερα στις 9:00 μ.μ. στην αυλή του Μ. Μαξίμου.

Σε χαλαρούς ρυθμούς με τσάι και συμπάθεια ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να συσπειρώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των κρίσιμων μαχών που θα κληθεί να δώσει η κυβερνητική πλειοψηφία εντός και εκτός βουλής. Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού επέλεξαν την εικόνα της χαλαρής συζήτησης του Αλέξη Τσίπρα με τους κυβερνητικούς βουλευτές στην αυλή του Μ. Μαξίμου από μια… ξύλινη ομιλία του Πρωθυπουργού σε μία συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να δώσει το …λάκτισμα για την εκκίνηση της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_118361/upl57f54494cb254.jpg
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής

Όμως η προσπάθεια συσπείρωσης της ΚΟ με …τσάι και συμπάθεια ενόψει του 2ου Συνεδρίου του Κόμματος και της αντιπαράθεσης με την ΝΔ για τα ανοιχτά μέτωπα που έχει η κυβέρνηση με τους δανειστές αλλά και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, έρχονται σε πλήρη αναντιστοιχία με την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία. Δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικές ώρες όπου η αστυνομία πέταξε χημικά στους συνταξιούχους που διαδήλωναν λίγα μέτρα μακριά από την αυλή του Μ. Μαξίμου όπου θα πραγματοποιηθεί το ποτό για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κοινωνικές αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από την πλευρά των εργαζομένων στην ΥΠΑ μετά τον νέο κανονισμό για την Πολιτική Αεροπορία που έφερε η κυβέρνηση στην βουλή ως το τελευταίο μέτρο για να λάβουμε την δόση των 2,8 δις. ευρώ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την οργή κοινωνικών ομάδων όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες που θα πληρώσουν υψηλότερες εισφορές το 2017, οι οποίοι  σε συνδυασμό με τους ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους αναμένουν τις αλλαγές στα εργασιακά που αποτελούν το επίκεντρο της δεύτερης διαπραγμάτευσης.

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_118361/upl57f544dde28e3.jpg
Η προσπάθεια συσπείρωσης της ΚΟ με …τσάι και συμπάθεια έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία

Ο Πρωθυπουργός αναζητεί διέξοδο στην γνωστή αντιδεξιά ρητορική και στην επίθεση στην ΝΔ για την διαπλοκή που αναμένεται να λάβει σάρκα και οστά την ερχόμενη Δευτέρα στην βουλή όπου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κ. Μητσοτάκης θα διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους. Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έχει στριμώξει την κυβέρνηση καθώς εκτός από την παραίτηση δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ που συζητά την συνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, έχει ξεκινήσει επίθεση από κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια (π.χ. Alpha) όπου αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις εκπομπές τους.
Παράλληλα η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο με την αμφισβήτηση διεθνών συμφωνιών  και της ελληνικής κυριαρχίας νησιών έρχεται να προστεθεί στην διαρκή αγωνία για την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. και Τουρκίας στο προσφυγικό. Η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως χώρους για την μεταφορά προσφύγων προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά και συναντά αντιδράσεις από τοπικές κοινωνίες στην μετεγκατάσταση μεταναστών στην ενδοχώρα.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να αντιμετωπίσει την πρόσφατη κρίση με την εκκλησία όπου διαφαίνεται μία …σιωπηρή συμφωνία για μετωπική σύγκρουση μεταξύ των ακραίων ιεραρχών και του σκληρού κομματικού πυρήνα με αφορμή τα θρησκευτικά και διακύβευμα την επόμενη μέρα στην Ελλαδική ορθόδοξη Εκκλησία.
       
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου