Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Mε… γαϊδουράκια θα μας έφερναν τη ρωσική δραχμή! Οι επαφές Τσίπρα- Λαφαζάνη στη Ρωσία το 2015

http://thecaller.gr/wp-content/uploads/2016/01/lafazanis_tsipras_0801.jpg
Μια νέα πτυχή της ιστορίας με τη ρωσική δραχμή έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσα από ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών”, ...



...  στη σκιά των αποκαλύψεων που έκανε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο βιβλίο του για το διάλογο, που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και το φερόμενο αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τύπωση δραχμών στη Ρωσία.
Σύμφωνα, λοιπόν, με σημερινό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, ο Λαφαζάνης ήταν αυτός που έκανε αίτημα στη Ρωσία να τυπωθούν δραχμές, και όχι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

http://cdn.thecaller.gr/wp-content/uploads/2016/10/efsyn_draxmes.jpg

Όπως αναφέρει, κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και του τότε υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη, στις 18 Ιουνίου 2015 στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε συνάντηση της νέας αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και τραπεζίτες. Κάποια στιγμή όταν η συνάντηση τελείωσε οι συμμετέχοντες έκαναν πηγαδάκια. Σε ένα από αυτά ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και αργότερα προστέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Αλήθεια, μπορείτε να τυπώσετε χρήμα άλλης χώρας», ρώτησε κάποια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Η παρέα πάγωσε…
Ο τραπεζίτης χαμογελώντας απάντησε καταφατικά.«Και πώς τα στέλνετε», ρώτησε πάλι ο κ. Λαφαζάνης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συμμετέχοντες γελούσαν πια κανονικά.
«Τα μεταφέρουμε ακόμη και με γαϊδουράκια» απάντησε ο Ρώσος τραπεζίτης και η συζήτηση έληξε εκεί.
Η… ανάλαφρη αυτή συζήτηση προκάλεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, αλγεινή εντύπωση στον πρωθυπουργό, αλλά θεωρήθηκε όχι και τόσο σημαντική.

  thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου