Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Χωρίς αποτέλεσμα η νέα τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς

http://www.thetoc.gr/images/articles/4/article_123748/se-ekseliksi-tilediaskepsi-tsakalwtou-me-tous-thesmous.w_l.jpg
Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν την β'αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.




Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν την β'αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.
Από ελληνικής πλευράς μετείχαν τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, ήτοι οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εσωτερικών Δημήτρης Παπαδημητρίου, Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα ανοικτά ζητήματα της β' αξιολόγησης, ενόψει του Euro Working Group την προσεχή Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν ο συγκερασμός των τελευταίων διαφορών πριν από το κρίσιμο Εuroworking Group της Δευτέρας, ενώ στο επίκεντρο της βρέθηκαν -σύμφωνα με πληροφορίες- οι φοροαπαλλαγές, τα δημοσιονομικά του 2018, οι τελευταίες λεπτομέρειες για τον εξωδικαστικό διακανονισμό των χρεών πολιτών και επιχειρήσεων και τα εργασιακά.
Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, το υπουργείο επανέλαβε τις γνωστές σε όλους θέσεις, ενώ, στη διάρκεια της συζήτησης και οι δύο πλευρές ζήτησαν διευκρινίσεις επί σειράς θεμάτων. Οι επαφές θα συνεχιστούν τη Δευτέρα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, τη Δευτέρα το απόγευμα η Ομάδα Εργασίας του Εurogroup θα κάνει έναν πρώτο γενικό απολογισμό της πορείας της δεύτερης αξιολόγησης και θα εξετάσει πόσο κοντά βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Πριν από τη συνεδρίαση και μέχρι την Κυριακή θα μεσολαβήσουν συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών, ώστε να προσεγγίσουν ακόμη περισσότερο τις θέσεις τους.

Σε σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε την Πέμπτη το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες παρότρυνε να κλείσει το συντομότερο η δεύτερη αξιολόγηση, προκειμένου οι συζητήσεις να επικεντρωθούν στη συνέχεια στο χρέος.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου