Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Τζέιμι Ντάιμον: Ο ελληνοαμερικανός υποψήφιος για το υπουργείο Οικονομικών

http://www.thetoc.gr/images/articles/4/article_122112/o-ellinoamerikanos-upopsifios-gia-to-up-oikonomikwn-tou-tramp.w_l.jpg
Ο ελληνοαμερικανός Τζέιμι Ντάιμον (Παπαδημητρίου) εκτελεστικός διευθυντής της JPMorgan Chase είναι ανάμεσα στις επιλογές του Τραμπ για το υπουργείο Οικονομικών.




Ο ελληνοαμερικανός τραπεζίτης Τζέιμι Ντάιμον, είναι ένας από τους υποψηφίους για το υπουργείο Οικονομικών στην νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με το CNBC το οποίο επικαλείται δύο πηγές, οι σύμβουλοι του Τραμπ εξετάζουν τον ενδεχόμενο, το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών να το αναλάβει ο εκτελεστικός διευθυντής της JPMorgan Chase Τζέιμι Ντάιμον (Παπαδημητρίου).
Ο Ντάιμον κατάγεται από τη Λακωνία και είναι ομογενής τρίτης γενιάς. Ο παππούς του, ο οποίος εργαζότυαν σε τράπεζα στην Αθήνα, μετανάστευσε στην Αμερική τον προηγούμενο αιώνα και χάριν συντομίας μετέτρεψε το όνομα σε Dimon. Ο Τζέιμι, γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου το 1956, στη Νέα Υόρκη. Οι γονείς του ήταν ο Θεόδωρος και η Θέμις Ντάιμον και έχει άλλα 2 αδέρφια.
Τον Ιούνιο του 2014 ο Ντάιμον είχε επισκεφτεί την Ελλάδα, ως επίσημος προσκεκλημένος του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ηταν ο πρώτος επικεφαλής μεγάλης αμερικανικής τράπεζας που είχε επισκεφτεί την Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Εχει επιλεγεί τέσσερις φορές από το περιοδικό TIME ως ένας από τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου και η περιουσία του είναι περίπου 1.1 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το πρακτορείο Reuters σημειώνει ότι είναι άγνωστο πως ανταποκρίθηκε ο Ντάιμον στην σχετική πρόταση από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ και σημειώνει ότι πολλές φορές του παρελθόν του είχε ζητηθεί να αναλάβει το υπουργείο οικονομικών. Η τελευταία κρούση είχε γίνει τον Σεπτέμβριο και ο ίδιος είχε απαντήσει ότι δεν ενδιαφέρεται.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από την τράπεζα για την συγκεκριμένη πληροφορία.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου