Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Στο Βερολίνο ξανά οι ελληνικές ελπίδες για το χρέος! Απόλυτη σιωπή από Μέρκελ-Ομπάμα

http://thecaller.gr/wp-content/uploads/2016/11/obama_merkel.jpg
Η απόλυτη σιωπή της Άνγκελα Μέρκελ και του Μπάρακ Ομπάμα για το ελληνικό χρέος στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, μετά τη συνάντησή τους, δεν έγινε δεκτή με ικανοποίηση στην Αθήνα.



Και αυτό διότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν φάνηκε να μεταφέρει το ελληνικό αίτημα με τον ίδιο ενθουσιασμό που είπε ότι θα το κάνει κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα το Μαξίμου να έχει βάλει ψηλά τον πήχη.

perdikarisΤου Αιμίλιου Περδικάρη

Αντιθέτως, με βάση τα λεγόμενα στις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών, αυτό που κυριάρχησε ήταν θέματα «υψηλής» πολιτικής, όπως οι εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη, δείχνοντας ότι ο Ομπάμα δεν αντιμετωπίζει τη Γερμανία ως ένα απλό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ως έναν ξεχωριστό και ισχυρό εταίρο των ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, ο «κακός» Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μία ακόμη φορά απέκλειε το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, επαναλαμβάνοντας τη δήλωσή του – με σαφή αποδέκτη τον Αμερικανό «επισκέπτη» στο Βερολίνο – ότι «όποιος μιλά για ανακούφιση του ελληνικού χρέους, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες».
Όμως, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Και συγκεκριμένα στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα ο Μπάρακ Ομπάμα με τους ηγέτες των πέντε ισχυρότερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις ελπίδες της ελληνικής πλευράς και του Αλέξη Τσίπρα να εναποτίθενται κατά πρώτον στον Ματέο Ρέντσι και κατά δεύτερον στον Φρανσουά Ολάντ.
Κι αν μεν η «μπογιά» του Γάλλου προέδρου δείχνει να έχει περάσει ανεπιστρεπτί με τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας που καταγράφει, τα λεγόμενα του Ιταλού πρωθυπουργού στο παρελθόν για τη λιτότητα στην Ευρώπη και το «μπαϊράκι» που έχει σηκώσει αποτελούν ενθαρρυντικό μήνυμα για τη στήριξη των ελληνικών θέσεων, στη λογική και του «μετώπου του Νότου» που θέλησε να καλλιεργήσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Με μία λεπτομέρεια, όμως: ο Ρέντσι είναι πολύ κοντά στην έξοδο, δεδομένου ότι στις 4 Δεκεμβρίου διεξάγεται δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές στην Ιταλία και ο ίδιος επαναλαμβάνει μονότονα ότι θα παραιτηθεί εάν η εισήγησή του απορριφθεί. Με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση…

  thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου