Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η πολιτική ατιμία μιας κυβέρνησης κι ενός υπουργού σε βάρος του Σερραϊκού λαού

https://i0.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/06/%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CF%84%CE%AF%CF%81%CE%B9%CE%B1_0055.jpg?fit=701%2C469
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛΛ, δια του εκπροσώπου της, Υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου -του πλέον αναξιόπιστου πολιτικού προσώπου- διέπραξε την μεγαλύτερη πολιτική ατιμία σε βάρος του Σερραϊκού λαού.




Η πολιτική ατιμία δεν έγκειται μόνο στο γεγονός ότι αθέτησε τον λόγο που έδωσε από του βήματος της ελληνικής Βουλής, ότι θα ισχύσουν τα συμφωνηθέντα μεταξύ Δήμου Σερρών και Υπουργείου.
Ούτε όταν έλεγε ψέματα στους εκλεγμένους βουλευτές, εκπροσώπους του σερραϊκού λαού, ότι θα σεβαστεί την συμφωνία και θα εξαιρεθούν τα στρατόπεδα της πόλης των Σερρών από τον Νόμο που ψηφίστηκε.
Η πολιτική ατιμία απέναντι στον σερραϊκό λαό έγκειται στο γεγονός ότι προσπαθεί να εξαπατήσει ξανά τους Σερραίους, ισχυριζόμενος, ψευδώς, ότι δεν ισχύει η προηγούμενη συμφωνία και θα ξεκινήσει η συζήτηση για μια νέα, από μηδενική βάση.
Η πολιτική ατιμία απέναντι στον σερραϊκό λαό έγκειται στο ότι, αποκρύπτει το γεγονός, πως «μηδενική βάση», σήμερα, είναι ο δημοσιευμένος στο Φύλλο της Κυβέρνησης Νόμος της Πολεοδόμησης των εκτάσεων των πρώην στρατοπέδων «Εμμανουήλ Παπά» και «Παπαλουκά», ο οποίος καθιστά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κύριο των πολεοδομημένων εκτάσεων, αποδίδοντάς του πρωτότυπο τίτλο κτήσης.
Ο δε Δήμος Σερρών, απεμπολώντας κάθε δικαίωμα κυριότητας που έχει σε έκταση 40 στρεμμάτων  στο «Εμμανουήλ Παπά» και 125 στρεμμάτων στο «Παπαλουκά», κράτησε στην κυριότητά τα τμήματα εκείνα που θα επιβαρύνουν οικονομικά τους Σερραίους δημότες (όσο κι αν το ξορκίζει ο κ. Αγγελίδης, δυστυχώς για μας τους δημότες, είναι μια πραγματικότητα) με την κατασκευή υποδομών, όπως δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, δρόμους, πεζοδρόμια, πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους, πάρκα, πλατείες, σχολεία  κ.α., κυρίως όμως, την, δυσβάστακτη οικονομικά, συντήρηση των διατηρητέων πρώην στρατιωτικών κτηρίων. Έργα, τα οποία είναι υποχρεωμένος ο Δήμος Σερρών από τον Νόμο, να υλοποιήσει.

Το Υπουργείο κρατάει, λοιπόν, τα φιλέτα και ο Δήμος Σερρών τον λογαριασμό.

Και αφού το Υπουργείο βρήκε πρόθυμους και υπάκουους «διαπραγματευτές», ζητάει Πολεοδόμηση και στο «Κολοκοτρώνη». Και ο Δήμαρχος κ. Αγγελίδης το δίνει και ας ανήκει αυτό στο Υπουργείο Οικονομικών.
Αυτό είναι το καταστροφικό αποτέλεσμα μιας εγκληματικής διαπραγμάτευσης όλων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, με αποκορύφωμα την «συμφωνία πρότυπο» του σημερινού Δημάρχου Αγγελίδη και φυσικά όσων συνέβαλλαν με την ψήφο τους  στην ψήφιση του Νόμου, πρωτίστως των σερραίων Βουλευτών.

Δυστυχώς με την συνεργασία και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (πλην Διάβασης Πεζών και Λαϊκής Συσπείρωσης).

Βρισκόμαστε, λοιπόν, ως Δήμος Σερρών, πολύ πιο κάτω από το σημείο μηδέν. Ίσως να είναι ήδη αργά για να γυρίσουμε στο σημείο εκκίνησης (δηλαδή στην κατάσταση πριν την ψήφιση του Νόμου). Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και από τον αναξιόπιστο Υπουργό Π. Καμμένο δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα θετικό. Από την σημερινή Κυβέρνηση το ίδιο (εδώ πουλάνε λιμάνια, τρένα, αεροδρόμια, μέχρι ρεύμα και νερό, στα στρατόπεδα θα κολλήσουνε;).
Η μόνη ελπίδα να σωθεί, ότι σώζεται, είναι η καθοριστική παρέμβαση του απροσδιόριστου παράγοντα που μπορεί να αλλάζει τον  ον της στορίας.   

Αλλά φευ …;;;


Θόδωρος Καστρινός
Σέρρες, Σάββατο 26 Νοέμβρη 2016

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου