Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Αποφασίστηκε: ΟΧΙ στην εκτροπή των δρομολογίων του ΚΤΕΛ στη πόλη των Σερρών

http://i0.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/11/%CE%9A%CE%A4%CE%95%CE%9B-%CF%83%CE%B5%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%82.jpg?fit=701%2C398
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Σερρών το πρωί της Τετάρτης 16/11, αποφασίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωϋσιάδη να μην κάνει δεκτή την πρόταση του Δήμου Σερρών για εκτροπή των δρομολογίων του ΚΤΕΛ περιφερειακά της πόλης των Σερρών




Η απόφαση λήφθηκε μετά την καθολική αντίρρηση των εμπλεκόμενων φορέων (ΚΤΕΛ, ΤΑΞΙ, Εμποροι, Δήμαρχοι των περιοχών που οι κάτοικοι εξυπηρετούνται από τα ΚΤΕΛ)

Η εισήγηση του Δήμου Σερρών

Να θυμίσουμε πως η εισήγηση του Δήμου Σερρών ήταν ότι τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ που εισέρχονται στην πόλη των Σερρών από τα Ανατολικά (περιοχές, Δήμων Εμμ.Παπά, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης) να εκτρέπονται στον Περιφερειακό και να τερματίζουν απευθείας στο Σταθμό των ΚΤΕΛ στην οδό Απαμείας, καταργώντας τη διέλευση και τις στάσεις μέσα από την πόλη. (σ.σ. όπως γίνεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις)

Καθολική αντίρρηση των φορέων

Η αντιρρήσεις των φορέων είχαν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών των Δήμων Εμμ.Παπά, Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης, οι οποίοι θα αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν κι άλλο μέσο (ΤΑΞΙ, ή Αστικό) για να προσεγγίσουν το εμπορικό κέντρο της πόλης ή τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Από την άλλη κάποιοι μίλησαν και για ψηφοθηρία εκ μέρους της Δημοτικής αρχής, καθώς η πρόταση αφορούσε μόνο τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από την Ανατολική είσοδο της πόλης και εξαιρούσε τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από τη Δυτική είσοδο (περιοχές Ηράκλειας, Σιδηροκάστρου, Μητρουσίου, Σκοτούσας)

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα ο Εμπορικός Σύλλογος αναφερόταν ότι:

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου N. Σερρών στα καταστήματα της πόλης αφουγκραζόμενοι την άποψη των εμπόρων – μελών του Συλλόγου,  η Διοίκηση ομόφωνα αποφάσισε ότι η πρόταση του Δήμου Σερρών  για την εκτροπή των δρομολογίων του ΚΤΕΛ περιφερειακά της πόλης τους βρίσκει απόλυτα αντίθετους.
Η κατάργηση των δρομολογίων μέσα από την πόλη θα οδηγήσει στην προβληματική πρόσβαση του καταναλωτικού κοινού που προέρχονται από τις γύρω περιοχές με συνέπεια την περαιτέρω μείωση της αγοραστικής κίνησης.
Να σημειωθεί ότι πολλά από τα καταστήματα επέλεξαν να ανοίξουν σε συγκεκριμένες θέσεις όπου υπήρχαν στάσεις του ΚΤΕΛ με σκοπό να επωφεληθούν της διέλευσης του περιφερειακού καταναλωτικού κοινού.     
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                      Γ. Γραμματέας
             Μπαλίτης Ιωάννης                                Μηλίγκα Κυριακή    

2 σχόλια: