Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ιωάννης Γιάντσιος: Όλη η αλήθεια για τους μαθητές των προσφύγων που ζουν στον καταυλισμό των Σερρών

http://i0.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/09/%CE%A3%CE%B5%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5%CF%82o.jpg?fit=701%2C526
Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών είναι ένα από τα σχολεία που επιλέχθηκαν να δεχθούν μαθητές από τους πρόσφυγες.



Πριν πούμε οτιδήποτε, θέλουμε να τονίσουμε ότι, η τεράστια πλειοψηφία των γονέων είναι άτομα με δημοκρατικά ιδεώδη και δεν εναντιώνονται στο να έρθουν τα παιδιά των προσφύγων στο σχολείο τους. Είναι ανοιχτοί σε μια τέτοια εξέλιξη, το εννοούν, δεν υπάρχει καμιά ρατσιστική διάθεση ούτε και καλυμμένος ρατσισμός σε παιδιά που είναι αν θέλετε σαν δικά τους παιδιά.
Αυτό που προσπαθούν και παλεύουν είναι το καλό των παιδιών αυτών που ζουν σε σκηνές μέσα στο χειμώνα με μια χημική τουαλέτα ανά 30 άτομα!! Τι ζήτησαν αυτοί οι γονείς;
Σας το παραθέτω παρακάτω και προκαλώ τον οποιοδήποτε να αντικρούσει τα αιτήματα αυτά για να δούμε ποιοι είναι ρατσιστές και ποιοι όχι.

Διαβάστε λοιπόν:

ΑΙΤΗΣΗ

Των παρακάτω γονέων του 13ου Δημοτικό Σχολείο Σερρών
 Σέρρες 10-11-2016
 ΠΡΟΣ
Την Διευθύντρια του 13ου  Δημοτικού Σχολείου Σερρών
Τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών    
Κοινοποιημένη: στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Στον Υπουργό Παιδείας
Στην Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για την προστασία των προσφύγων μαθητών
κ. Διευθύντρια,
κ. Προϊστάμενε,
Μετά την απόφαση που λάβατε για την χρήση και εκπαίδευση του 13ου δημοτικού σχολείου Σερρών για τα παιδιά του προσφυγικού καταυλισμού της πόλης των Σερρών, επιθυμούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη τους παρακάτω νόμιμους, εύλογους και δημοκρατικούς ισχυρισμούς μας:
Τα παιδιά του προσφυγικού καταυλισμού έχουν δικαίωμα στην μόρφωση και θα πρέπει το Ελληνικό κράτος να μεριμνήσει γι΄ αυτό, και κάθε παιδί να λάβει τις απαραίτητες μαθησιακές γνώσεις ως εφόδιο στην ζωή του.
Πλην όμως, θα πρέπει το κράτος δικαίου, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία (της υγείας, της καθαριότητας, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης κλπ) των ίδιων των προσφυγόπουλων αλλά και για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου που ήδη φοιτούν σ΄ αυτό.
Το 13ο δημοτικό σχολείο Σερρών δεν έχει επαρκή προσωπικό για την καθαριότητα του σχολείου και η όποια καθαριότητα σήμερα γίνεται με το πέρας του ωραρίου του σχολείου. Ενώ με τον ερχομό των προσφυγόπουλων θα συνεχίσει να έχει παιδιά και μετά το πέρας του ωραρίου.

Η καθαριότητα στο 13ο Δημοτικό σχολείο είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που τώρα θα επιβαρύνει περισσότερο το σχολείο. Αν δεν ενισχυθεί άμεσα η υπηρεσία της καθαριότητας, τα προβλήματα θα μεγαλώσουν και όπως ξέρετε, οι αρρώστιες βρίσκονται στην έλλειψη καθαριότητας.

Εξαιτίας των συνθηκών υγιεινής στο προσφυγικό καταυλισμό υπάρχει άμεσος κίνδυνος για ιογενείς επιδημίες και αρρώστιες σχετικά με γαστρεντερικές παθήσεις κλπ. Είναι γνωστό ότι, τα παιδιά των προσφύγων, διαβιούν σε σκηνές (κάτι που είναι απαράδεκτο), δίχως ζεστό νερό, με ελάχιστες τουαλέτες που δεν επαρκούν και μηδαμινή υγειονομική φροντίδα. Σκεφθείτε πως μπαίνουμε στον χειμώνα και πόσα άλλα δεινά θα τους βρουν. Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από την διαμαρτυρία που έκαναν για τις άθλιες συνθήκες στην πόλη των Σερρών. Ούτε καν το φαγητό τους είναι επαρκές για την διαβίωση τους. Γνωρίζοντας όλοι μας αυτά, (όπως και εσείς) θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμφανίζονται και θα εμφανιστούν στην πορεία.

Ζητούμε την άμεση λήψη μέτρων όπως:

1)    Την άμεση αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση τους για την υγειονομική τους προστασία, έτσι ώστε τα παιδιά που θα έρθουν στο σχολείο να μην εμπνέουν κάποια ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Λέμε ΣΤΟΠ στις σκηνές μέσα στον χειμώνα και την μεταφορά τους άμεσα στον οικίσκο τουλάχιστον και την επαρκή τους διατροφή.
2)    Την διαβεβαίωση από τον Νομίατρο του κράτους, τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, ότι στα παιδιά έχουν παρασχεθεί όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πχ. όπως εμβολιασμός, εξέταση από παιδιάτρους κλπ.
3)    Επειδή τα παιδιά αυτά έρχονται από τα πεδία των μαχών να υπάρχει άμεση και συνεχή ψυχολογική υποστήριξη και παρακολούθηση των παιδιών αυτών από τους αρμόδιους φορείς και την ανάλογη ενημέρωση στα δικά μας παιδιά.
Οι γονείς

Μετά την παραπάνω ανάγνωση,

Όπως καταλαβαίνετε, οι γονείς του 13ου Δημοτικού Σχολείου, ζητούν την ανθρώπινη και αξιοπρεπή προστασία των παιδιών του προσφυγικού καταυλισμού (και για τους γονείς αυτών), κάνουν προσπάθεια να έχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και φυσικά να πάνε στα σχολεία. Κανείς από τους γονείς δεν ζήτησε να μην πάνε σχολείο τα παιδιά.

Λέμε ναι στο να πάνε στο σχολείο.

Όποιος αυτό ισχυρίζεται, είναι φασίστας, ρατσιστής, ο οποίος έμαθε να το παίζει ντεμέκ ανθρωπιστής για να έχει ο ίδιος υπόσταση ως πολιτικός ή πολιτική θέση.
Υπάρχουν βέβαια «οι συνηθισμένοι «δήθεν» τρομάρα τους», που σε κάθε γεγονός, δημιουργούν μια επιτροπή, μια οργάνωση αναμεταξύ τους για να το παίζουν επιδερμικά ανθρωπιστές, που δεν τους ενδιαφέρει η ουσία αλλά οι εντυπώσεις και τα προσωπικά τους συμφέροντα, κάποιοι δήθεν φιλεύσπλαχνοι που πάντα το ατομικό τους συμφέρον είναι το κίνητρό τους.
Αυτοί κάθε τι που δεν ελέγχουν είναι εχθρός.. νομίζουν πως έχουν την αλήθεια του Πάπα και όλα τα άλλα είναι ύποπτα (κάτσε καλά συνταξιούχε δάσκαλε που βολευτήκατε οικογενειακά, ξέρεις εσύ.., και σταμάτα την λάσπη) που με περίτεχνο και βρώμικο τρόπο προσπαθούν να μαυρίσουν κάθε προσπάθεια δικαίου.
Ρατσιστές και φασίστες είναι αυτοί που πολεμούν κάθε προσπάθεια, τα παιδιά να έχουν καλές συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης. Γιατί τους θέλουν στη λάσπη και στις σκηνές για να έχουν ύπαρξη οι ίδιοι… ντροπή σας.

Εμείς λέμε ναι στο σχολείο τα παιδιά αυτά.


Ο νομικός εκπρόσωπος των γονέων
Του 13ου Δημοτικού σχολείου Σερρών
Γιάντσιος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου