Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Αντίποινα Πούτιν

ΠΡΟΣ ΑΠΕΛΑΣΗ 35 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
 http://www.zougla.gr/assets/images/2118741.jpg
Κορυφώνεται η διπλωματική κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας με εκατέρωθεν αποφάσεις που πυροδοτούν νέο γύρο εξελίξεων στην παγκόσμια σκακιέρα.



Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάνει τη δεύτερη κίνηση στην «παρτίδα» με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και προτείνει την απέλαση 35 Αμερικανών διπλωματών από το ρωσικό έδαφος.
Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εισηγήθηκε την απέλαση 31 ατόμων από το προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα και τεσσάρων από το προξενείο στην Αγία Πετρούπολη.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν στο πρόσφατο παρελθόν παραπονεθεί με διαβήματα ότι διπλωμάτες τους παρενοχλούνται στη Μόσχα.

http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2118738

Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει μερικές ώρες νωρίτερα την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών, κυρώσεις σε βάρος έξι ανθρώπων και πέντε εταιρειών, που συνδέονταν με την επίθεση σε servers των Δημοκρατών, και το κλείσιμο δύο εγκαταστάσεων, οι οποίες -σύμφωνα με τις ΗΠΑ- αποτελούσαν μέρος της επιχείρησης παρακολούθησης της CIA.

http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2118739

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα ότι τελειώνει τη θητεία του με «αντιρωσικό παραλήρημα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι αν και διαφωνεί με την κλιμάκωση, εντούτοις θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου