Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τσίπρας διαψεύδει τις εκλογές αλλά είναι φανερό ότι θέλει ρήξη για να οδηγήσει την χώρα σε αυτές

http://thecaller.gr/wp-content/uploads/2016/12/4000327-e1482351739888.jpg
Ή ο πρωθυπουργός δεν ασχολείται καθόλου με την πορεία της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους θεσμούς και το υπουργείο Οικονομικών, ή η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει!




Δεν εξηγείται αλλιώς πώς είναι δυνατόν ο κύριος Τσίπρας να δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι υποθέτει πως ο Τσακαλώτος έχει στείλει την επιστολή με τις εγγυήσεις που μας ζήτησαν στους θεσμούς («του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη» είπε χαρακτηριστικά) και την ίδια στιγμή: Οι μεν θεσμοί να δηλώνουν ότι δεν έλαβαν καμία επιστολή δέσμευσης της κυβέρνησης, παρόλο που την περίμεναν σήμερα, οι δε Τσακαλώτος, Χουλιαράκης να ενημερώνουν εντός της χώρας πως, εμείς περιμέναμε επιστολή με συγκεκριμένα ερωτήματα που μας καλούν να απαντήσουμε, την οποία όμως … δεν λάβαμε. «Ίσως έρθει αύριο» …. είπαν.
Όσο για το τί είδους ερωτήσεις περιμένουμε, σύμφωνα με τον υπουργό μας, «πιθανώς κάποιες από τις ερωτήσεις θα ζητάνε επιβεβαίωση αν είναι εφάπαξ η οικονομική ενίσχυση, αν ο ΦΠΑ θα ισχύσει μόνο για το 2017». Τί πιθανώς; Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι σε αυτά ζητάνε να δεσμευτεί η κυβέρνηση!
Το θέμα είναι ότι με αυτές τις καθυστερήσεις η αξιολόγηση πάει πολύ πίσω χρονικά – κι ας ακούγαμε όλη μέρα σήμερα από υπουργούς και βουλευτές ότι σήμερα αύριο, κλείνει . Δεν γνώριζαν πρωθυπουργός, συνεργάτες του και Υπουργοί τί συμβαίνει; Φυσικά και το γνώριζαν, αλλά φαίνεται πως αυτό που επιδιώκει ο κύριος Τσίπρας είναι να παίξει το παιχνίδι που ξέρει πολύ καλά, της σύγκρουσης με τους εταίρους στους οποίους θα εντάξει και την περίφημη «τρόϊκα εσωτερικού» , ώστε να υπάρξει αφορμή για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.
Κι ας λέει ότι οι περιοδείες του ανά την Ελλάδα δεν είναι προεκλογικές. Τα διλήμματα θα είναι απλά και εύληπτα για τον πολίτη, τα μέτωπα οριοθετημένα και τα υπόλοιπα κόμματα θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα «ή με τον Σόιμπλε ή με τον λαό.» Και βέβαια τον λαό το εκφράζει πρώτος και καλύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Θα ξαναζήσουμε το θρίλερ του καλοκαιριού του 2015; Αν ο κύριος Τσίπρας πιστεύει πως μόνον με αυτόν τον τρόπο θα διασωθεί πολιτικά, τότε θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Πού θα τον οδηγήσει όλη αυτή η μεθόδευση; Πιστεύουν στο Μαξίμου πως μπορούν να αναβιώσουν την συνείδηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που υπάρχει αλλά βρίσκεται εν υπνώσει, και να γίνουν αυτοί οι κύριοι εκφραστές της. Εγχείρημα δύσκολο, καθώς η μνημονιακή διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ δεν καθιστά πειστικό τον λόγο του, αλλά δεν έχει και άλλη επιλογή.

Στο μεταξύ, η οικονομία θα καταρρέει καθώς η αβεβαιότητα και ο φόβος του εθνικού νομίσματος θα έχουν επανέλθει … αλλά «δεν βαριέσαι αδερφέ … ποιος νοιάζεται γι’ αυτά…»;

Αλίκη Χατζή
thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου