Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Το "όχι" της Super League στο δράμα των προσφυγόπουλων

http://www.zougla.gr/assets/images/2111737.jpg
Την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται από το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα των τελευταίων δεκαετιών και τα πρόσωπα των προσφυγόπουλων δεν μπορούν ν ‘αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο, μία αχαρακτήριστη απόφαση της Super League προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά ως προς τα κίνητρά της.




Ενώ δεκάδες ανθρωπιστικές οργανώσεις και χιλιάδες πολίτες προσφέρουν ανθρωπιά κι αλληλεγγύη, οι υπεύθυνοι της Super League απαγόρευσαν στην ΠΑΕ Λάρισα να έχει ως κεντρικό μήνυμα στις φανέλες της τη φράση «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας», χαρακτηρίζοντας την ως ένα «άκρως πολιτικό μήνυμα».

​Η κίνηση αυτή της Super League απαξιώνει το ρόλο που μπορεί να έχει ο αθλητισμός στην ενσωμάτωση και στην ομαλή ένταξη των προσφύγωνΗ κίνηση αυτή της Super League απαξιώνει τον ρόλο που μπορεί να έχει ο αθλητισμός στην ενσωμάτωση και στην ομαλή ένταξη των προσφύγων και παρουσιάζει ένα απάνθρωπο πρόσωπο σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της εποχής μας.

Ας πάμε όμως να δούμε ποια Super League έβγαλε αυτήν την απόφαση: Αυτή που έχει ανεχτεί κατά καιρούς να βρίσκονται στον προεδρικό θώκο ομάδων της άνθρωποι, που είναι υπόδικοι.

Είναι η ίδια ακριβώς που «κωφεύει» για το γεγονός ότι αρκετοί αγώνες της χαρακτηρίζονται ως ύποπτοι από την UEFA για χειραγώγηση.

Είναι αυτή που σχεδόν κάθε Κυριακή ανέχεται στα γήπεδά της να δημιουργούνται επεισόδια από χούλιγκαν, είναι εκείνη που, ενώ το ένα Σαββατοκύριακο διεξάγονται αγώνες το επόμενο αναβάλλεται η δράση, καθώς κάποιο σπίτι ή κάποια επαγγελματική στέγη ανθρώπου που σχετίζεται με το ελληνικό ποδόσφαιρο πυρπολείται από «αγνώστους».

Στη Super League έτσι όπως καταλαβαίνετε δεν έχουν χρόνο να νοιαστούν για τους πρόσφυγες. Αυτούς που έχουν αναγκαστεί να βρίσκονται στην πατρίδα μας, χωρίς τη θέλησή τους.

Και όταν λοιπόν η ΠΑΕ ΑΕΛ αποφάσισε, προς τιμήν της, να σταθεί αλληλέγγυα στο δράμα τους εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «όχι» από τον συνεταιρισμό.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΛ τόνισε: «Όπως είναι ήδη γνωστό, προκειμένου να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την πλήρη ανεξαρτησία της, η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν υπέκυψε σε ευτελείς οικονομικά προτάσεις για το μέγεθός της, με συνέπεια να παραμείνει χωρίς βασικό χορηγό στη φανέλα της.

Αντ' αυτού αποφάσισε μέσω αυτής να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά έως και ανθρωπιστικά ζητήματα της εποχής μας, αποτυπώνοντας τη φράση "Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας".

Δεδομένου ωστόσο του σχετικού κανονισμού, έκανε γνωστή ως όφειλε την πρόθεσή της στην Super League, η οποία απέρριψε προφορικά και εκ προοιμίου την πρόταση, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω μήνυμα ως άκρως πολιτικό!».

Αλέξης Κούγιας: «Δεν θα συμμορφωθούμε με την απόφαση και ας τιμωρηθούμε»

Πάντως το zougla.gr δεν έμεινε στην ανακοίνωση της ομάδας του Κάμπου και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον μεγαλομέτοχο των «βυσσινί», Αλέξη Κούγια.

Ο γνωστός ποινικολόγος μας επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό, ωστόσο μας διαμήνυσε ότι η ομάδα του δεν πρόκειται να συμμορφωθεί σε αυτήν την απόφαση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, τονίζοντας μάλιστα ότι η ΑΕΛ στον προσεχή αγώνα της με τον Παναθηναϊκό αναμένεται να παραταχθεί στο γήπεδο με το σύνθημα «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας»...

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου