Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: Πρόταση 7.000.000 ευρώ για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

https://i2.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2017/01/%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%87%CF%84%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%8206770.jpg?fit=701%2C568
“Πρόταση 7.000.000 ευρώ υπέβαλλε ο Δήμος Σερρών για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”,




...  δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Κωσταντίνο Καρπουχτσή,υπεύθυνο για θέματα προγραμμάτων του Δήμου Σερρών.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο για την χρηματοδότηση δράσεων ύψους 7.000.000 ευρώ με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2023. Η Στρατηγική Βιώσιμης  Αστικής Ανάπτυξης, συνέχισε ο Δήμαρχος, έχει ως στρατηγικό στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσω της σύνδεσής της με την εκπαίδευση αλλά και με ενεργές δράσεις για την τόνωση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, όπως επίσης και την αναβάθμιση του αστικού ιστού της πόλης μας.

Παραδείγματα σχετικών δράσεων  ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μπορούν να αναφερθούν τα εξής:

H λειτουργία Δομής Υποστήριξης και Ενίσχυσης Επιχειρηματιών (σε χώρο του Επιμελητηρίου), η ενεργοποίηση και στελέχωση του Γραφείου Απασχόλησης από το Δήμο Σερρών, ενισχύσεις για τον εκσυγχρονισμό των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ενισχύσεις νέων ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων, για διατήρηση της δραστηριότητά τους, εκπόνηση μελέτης στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης, επίσης υλοποίηση τριών προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποίησης, 75 εργαζομένων και επιχειρηματιών της περιοχής παρέμβασης, σε Logistics-management- πωλήσεις- εφαρμογές  H/Y- ψηφιακό μάρκετινγκ,σε πιστοποιημένη δομή (ΚΕΔΙΒΙΜ), ανοικτά Επιχειρηματικά Εργαστήρια για ανέργους.
Μέσω της πρότασης που καταθέσαμε, εκτός από δράσεις για την ενίσχυση του επιχειρείν, περιλαμβάνονται και δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών του δήμου και αναβαθμίζουν την εμπειρία της διαβίωσης τους στην πόλη. Ενδεικτικά αναμένεται να ξεκινήσει η ανάπλαση του κεντρικού πάρκου Σερρών, ένα όραμα των Σερραίων δημοτών ,η βελτίωση των υποδομών της πόλης (δίκτυα ποδηλατοδρόμων, υποδομές ΑΜΕΑ κ.α) και η υλοποίηση μιας σειράς δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και τη βελτίωση της ίδιας της λειτουργίας του Δήμου

Η περιοχή παρέμβασης αφορά το σύνολο της πόλης των Σερρών, λόγω της σχετικής κοινωνικοοικονομικής ομοιογένειας των επιμέρους πολεοδομικών ενοτήτων και την χωρικής εμβέλειας των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων.

Αποτελεί την περιοχή όπου συγκεντρώνονται οι κύριες διοικητικές και οικονομικές λειτουργίες της πόλης και του Δήμου και όπου διέρχονται οι κύριοι κυκλοφοριακοί άξονες  της πόλης.
Η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης τόνισε ολοκληρώνοντας ο κ. Αγγελίδης, υιοθετεί το όραμα του Δήμου για το 2015-2019 για τη «Δημιουργία ενός Δήμου Ισχυρού, δυναμικού και σύγχρονου, κοντά στο Δημότη. Ενός Δήμου με ανθρώπινο πρόσωπο, χαρακτήρα, με ξεχωριστή φυσιογνωμία, με κοινωνική ευημερία, διαρκή οικονομική ανάπτυξη και υψηλό δείκτη ευ ζην» και προέρχεται μετά από διαβούλευση του Δήμου με παραγωγικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της περιοχής.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καρπουχτσής αναφέρθηκε στους τοπικούς φορείς που συμμετέχουν με δράσεις και προυπολογισμό στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, λέγοντας ότι συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ, το ΕΒΕΣ και το ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου