Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ζήτημα ανεξαρτησίας θέτει η Σκωτία μετά τις δηλώσεις Μέι για σκληρό Brexit

http://www.thetoc.gr/images/articles/4/article_128592/zitima-aneksartisias-thetei-i-skwtia-meta-tis-dilwseis-mei.w_l.jpg
Οι δηλώσεις της Τερέζα Μέι έδωσαν αφορμή στην πρωθυπουργό της Σκωτίας Νικολά Στάρτζεον να θέσει εκ νέου ζήτημα ανεξαρτητοποίησης από το Ηνωμένο Βασίλειο.




Οι δηλώσεις της Τερέζα Μέι έδωσαν αφορμή στην πρωθυπουργό της Σκωτίας Νικολά Στάρτζεον να θέσει εκ νέου ζήτημα ανεξαρτητοποίησης από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Στάρτζεον δήλωσε ότι η πλήρης αποδέσμευση της Βρετανίας από την Ε.Ε. όπως την αποτύπωσε στις δηλώσεις της η Τερέζα Μέι, είναι “οικονομικώς καταστροφική για το Ηνωμένο Βασίλειο" και τόνισε ότι η Σκωτία δεν έχει ψηφίσει υπέρ αυτής της επιλογής.
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας κατηγόρησε την Μέι ότι παρά το γεγονός ότι υποσχέθηκε να εξετάσει τα αιτήματα της Σκωτίας στην διαδικασία του Brexit, δεν έλαβε υπόψη της τις ανησυχίες και τα συμφέροντα της Σκωτίας.

¨Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορεί να μας οδηγήσει εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης και κοινής αγοράς, χωρίς να λογαριάζει τις επιπτώσεις στην οικονομία μας, την απασχόληση, τα επίπεδα διαβίωσης και την φήμη μας ως μια ανοικτή και ανεκτική κοινωνία.
Η Σκωτία δεν θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε αυτό που αποφασίστηκε και σε ένα διαφορετικό μέλλον” είπε η Νικολα Στάρτζεον και πρόσθεσε με μια προειδοποίηση: “Με τις δηλώσεις της σήμερα, η πρωθυπουργός το μόνο που πέτυχε είναι να κάνει την επιλογή μας περισσότερο συγκεκριμένη”.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου