Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Επικεφαλής Samsung: Aνάκριση επί 22 ώρες, του προσέφεραν γεύμα 5 δολαρίων

http://www.thetoc.gr/images/articles/4/article_128199/anakrithike-22-wres-kai-tou-proseferan-geuma-5-dolariwn.w_l.jpg
Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας, ανέκριναν τον επικεφαλής του ομίλου της Samsung, Τζέι Λι για περισσότερες από 22 ώρες αναφορικά με το σκάνδαλο διαφθοράς.




Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας, ανέκριναν τον επικεφαλής του ομίλου της Samsung, Τζέι Λι για περισσότερες από 22 ώρες αναφορικά με το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα, ενώ για πιθανή εμπλοκή της, κατηγορείται και η πρόεδρος Παρκ Γκουν-χιέ. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο Λι έμεινε ξάγρυπνος, ενώ του δόθηκε ένα γεύμα αξίας πέντε δολαρίων.
Ο Λι έχει περιουσία 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ηγείται του μεγαλύτερου επιχειρηματικού ομίλου της χώρας, ενώ αποχώρησε από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στα νότια της Σεούλ, σήμερα το πρωί.
Ο Λι ανακρίθηκε από δύο εισαγγελείς, ενώ δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, καθώς επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που τον περίμενε, έξω από το γραφείο των εισαγγελέων.

Ο ειδικός εισαγγελέας θα αποφασίσει μέχρι την Κυριακή εάν θα προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον επικεφαλής του ομίλου της Samsung, Τζέι Λι, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελικού γραφείου, στη Σεούλ.

http://www.thetoc.gr/images/articles/4/article_128199/upl5878701b2dc98.jpg

Oι εισαγγελείς εξετάζουν το αν πληρωμές της Samsung ύψους 30 δισεκατομμυρίων γουόν (25 εκατομμυρίων δολαρίων) για επιχειρήσεις και ιδρύματα που υποστήριζε η φίλη της Παρκ, Τσόι Σουν-σιλ, σχετίζονται με απόφαση του εθνικού συνταξιοδοτικού φορέα το 2015 να υποστηρίξει μια αμφιλεγόμενη συγχώνευση μεταξύ δύο θυγατρικών του γκρουπ.

Ο επικεφαλής της Samsung κλήθηκε για ανάκριση λόγω υποψιών για δωροδοκία. Για τη Samsung και την ιδρύτρια οικογένεια Λι, μια υπόθεση τέτοιου είδους, με πιθανή απαγγελία κατηγοριών ή και καταδίκη του Τζέι Λι, θα προκαλούσε σημαντικά προβλήματα στις προσπάθειες ομαλής μεταβίβασης της εξουσίας από τον «πατριάρχη» της οικογένειας, Λι Κουν-χι. Στον όμιλο είναι σε εξέλιξη από το 2014 διαδικασίες αναδιάρθρωσης, για τη μεταβίβαση του ελέγχου στον Τζέι Λι και τις δύο αδελφές του. Η εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για τη Samsung, η οποία πέρασε ούτως ή άλλως ένα δύσκολο 2016, λόγω της υπόθεσης με τις φωτιές στα Galaxy Note 7, η οποία οδήγησε στην απόσυρση της συσκευής.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου