Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Toyota Concept-i: Τέσσερις τροχοί με τεχνητή νοημοσύνη

http://www.zougla.gr/assets/images/2124227.jpg
Εκπληκτικά τετράτροχα με τεχνολογίες που έρχονται κατευθείαν από το μέλλον, θυμίζοντας οχήματα από ταινία επιστημονικής φαντασίας, παρουσιάζουν συνεχώς οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.




 http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2124222

Πρόσφατα, η Toyota αποκάλυψε ένα πρωτότυπο το οποίο κάνει χρήση ενός προηγμένου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, υιοθετώντας παράλληλα τον πιο φουτουριστικό σχεδιασμό. Ονομάζεται Concept-I και περιλαμβάνεται στα πιο εξελιγμένα οχήματα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ.

 http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2124223

Υπεύθυνο για την κατασκευή είναι το ερευνητικό κέντρο σχεδιαστικών εφαρμογών της Toyota στην Καλιφόρνια. Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ονομάζεται «Yui» και όπως αναφέρει η ιαπωνική φίρμα, εκτός από τη δυνατότητα κίνησης εντελώς αυτόνομα, μπορεί να επικοινωνεί πλήρως με τον οδηγό. Είναι σε θέση να «μαθαίνει» από τον κάτοχο, να διδάσκεται τις συνήθειες, το καθημερινό πρόγραμμά του, το οδηγικό του στιλ, τη θέση του στο κάθισμα, τις συχνές στάσεις του, ακόμα και την αγαπημένη του εκπομπή στην τηλεόραση.

 http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2124224

Οι τεχνολογικές του προδιαγραφές και το προηγμένο ταμπλό με τα hich-tech συστήματα και τους αισθητήρες αναγνωρίζουν τον κάτοχο και τους επιβάτες ανιχνεύοντας σε πραγματικό χρόνο την κατάστασή τους και ειδοποιώντας με ηχητικά, φωτεινά και κινητικά σήματα, όποτε κρίνει απαραίτητο.

http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2124225

Ακόμα και οι επιφάνειες στο εξωτερικό αμάξωμα είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να αναγνωρίζουν τον οδηγό και να τον χαιρετούν όταν πλησιάζει προς το όχημα, εμφανίζοντας μηνύματα σε διάφορες επιφάνειες και προειδοποιώντας τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

βίντεο:
 http://www.zougla.gr/automoto/news/article/toyota-concept-i-teseris-troxi-me-texniti-noimosini#

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου