Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Στις καλένδες η επέκταση του ... Μετρό Θεσσαλονίκης

http://www.rthess.gr/photos/metro3.jpg
Προς την δυτική πλευρά της πόλης, ενώ την ίδια στιγμή στην Αττική μετά το Πάσχα αναμένεται να δημοπρατηθεί ...




 ... το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό Αθηνών, μήκους 14 χιλιομέτρων με 14 νέους σταθμούς, όπως επισημαίνει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.

Όπως υπογραμμίζει, μέχρι το τέλος του 2014 είχαν ολοκληρωθεί οι γεωτεχνικές έρευνες και είχε ξεκινήσει από τις υπηρεσίες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ η εκπόνηση των μελετών για το έργο της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Σταυρούπολη – Ευκαρπία, το οποίο θα περιελάμβανε 5,26 χλμ. σήραγγας και 5 σταθμούς (Νεάπολη, Παύλου Μελά, Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία). Το έργο θα εξυπηρετεί περίπου 80.000 επιβάτες ημερησίως και έχει προϋπολογισμό 500 εκ. ?.

Ερωτάται, λοιπόν, ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία εκπόνησης των μελετών, όπως και η αντίστοιχη εξασφάλιση των απαιτουμένων για την κατασκευή πόρων;

Την απάντηση την οφείλουν στους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι βλέπουν να απομακρύνεται πολύ, χρονικά, μια σημαντική προοπτική ανάπτυξης για την περιοχή, καταλήγει ο κ.Σιμόπουλος.

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου