Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου σε Πιερία και Σέρρες

http://www.thousandnews.gr/media/k2/items/cache/423c86e607311671a1b073844864502e_L.jpg
Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο νέος αυτός θεσμός λειτουργεί ήδη στον Κολινδρό, στον Πλαταμώνα της Πιερίας και στη Μαυροθάλασσα Σερρών.




Ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου βρίσκει την αποδοχή των κατοίκων και των τοπικών αρχόντων καθώς στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της εξυπηρέτησης των πολιτών, με την καθημερινή παρουσία και την άμεση επικοινωνία με τον πολίτη, καθώς και την άμεση επίλυση ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
“Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ ο Τοπικός Αστυνόμος. Εμάς τους διοικούντες στις δημοτικές κοινότητες μας απεγκλωβίζει ως έναν βαθμό από υποχρεώσεις “αστυνομικού” χαρακτήρα που είχαμε επωμιστεί και τους πολίτες από την άδικη ταλαιπωρία”όπως λέει στο www.praktoreio-macedonia.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πλαταμώνος, Στυλιανός Μπόζας.
“Τα τελευταία δυόμισι χρόνια ο Αστυνομικός Σταθμός είχε κλείσει. Κάναμε και τον αστυνόμο και τον τροχονόμο” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπόζας.”Δεχόμασταν καταγγελίες από επαγγελματίες, τουρίστες,. Καταγγελίες για καταπατήσεις έως παράνομα παρκαρίσματα”.
Ο Τοπικός Αστυνομικός βρίσκεται στη θέση του από την 1η Μαρτίου, στο κτήριο όπου στεγαζόταν και ο παλιός Αστυν. Σταθμός. “Για καταγραφή συμβάντων, ακόμα και για το γνήσιο της υπογραφής οι κάτοικοι αναγκάζονταν να διανύουν 20 χιλιόμετρα μέχρι το Α.Τ. Λιτοχώρου” σχολιάζει ο πρόεδρος της Δ. Κ. Πλαταμώνωνος, “και άλλα 20 χιλιόμετρα για να επιστρέψουν. Τώρα εδώ θα εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι από τον Νέο Παντελεήμονα και τους Νέους Πόρους”.
Ο Πλαταμώνας έχει 2000 μόνιμους κατοίκους, ωστόσο το καλοκαίρι κατακλύζεται από Έλληνες και ξένους τουρίστες. Η απουσία ενός αστυνομικού δημιουργούσε και αίσθημα ανασφάλειας.
“Το καλοκαίρι στην περιοχή συρρέουν περίπου 10.000 άνθρωποι αν υπολογίσουμε το Ν. Παντελεήμονα και τους Νέους Πόρους φτάνουν 20.000 οι επισκέπτες, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Ήταν ανάγκη να έχουμε αστυνομική παρουσία “ υποστηρίζει ο κ. Μπόζας.
Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου θα παραχωρήσει ένα δίκυκλο στον Τοπικό Αστυνόμο. Το γραφείο στην Δ. Κ. Πλαταμώνος οργανώνεται και θα στελεχωθεί με έναν ακόμη αστυνομικό μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας.
“Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, νομίζω ότι αυτό ισχύει για όλους τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να βοηθήσουμε τους Τοπικούς Αστυνόμους, να ενισχύσουμε το νέο θεσμό που εξυπηρετεί πρωτίστως τις τοπικές κοινωνίες”, επισήμανε ο πρόεδρος της Δ.Κ. Πλαταμώνος, Στυλιανός Μπόζας.
Στις τελετές αγιασμού που πραγματοποιήθηκαν στις Σέρρες και την Πιερία, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας, τόνισε τα οφέλη του νέου αυτού θεσμού και ευχαρίστησε τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την υποστήριξη τους στην υλοποίηση του θεσμού.

thousandnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου