Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Σοκ...και δεύτερος θάνατος στη Χαλκιδική

http://www.rthess.gr/photos/ekav14.jpg
Κατεπείγουσα επιστολή στον υπουργό Υγείας έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, μετά τους δύο θανάτους μέσα σε τρεις ημέρες στη Χαλκιδική λόγω ελλείψεων προσωπικού και ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ.




Ζητά την άμεση στελέχωση του Νοσοκ. και των Κ.Υ του νομού με ασθενοφόρα, οδηγούς και ιατρικό προσωπικό, για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Μόλις το περασμένο Σάββατο ένας 38χρονος πέθανε αβοήθητος στην Ουρανούπολη, με το ασθενοφόρο να φτάνει σχεδόν δύο ώρες αφότου κλήθηκε. Χθες βράδυ έχασε τη ζωή του ένας 55χρονος από καρδιακή προσβολή, στη Ν.Σκιώνη στην περιοχή της Κασσάνδρειας. Ασθενοφόρα υπήρχαν στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, αλλά δεν υπήρχε βάρδια λόγω έλλειψης προσωπικού, δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκης ο κ.Θέμης Ιερισσιώτης, εθελοντής διασώστης ο οποίος κλήθηκε στο σημείο του συμβάντος για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον 55χρονο.

Όπως είπε κλήθηκε ασθενοφόρο από τον Πολύγυρο το οποίο όμως ήταν σε άλλο περιστατικό και θα έφτανε στο σημείο αργότερα. Τελικά σύμφωνα με τον κ.Ιερισσιώτη, έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο από την Κασσάνδρα αλλά ο άνθρωπος είχε καταλήξει. Το ασθενοφόρο ήρθε έπειτα από 50 λεπτά από την ώρα που ο ίδιος έφτασε στο σημείο.


Το ασθενοφόρο χρειάστηκε 25 λεπτά για να φτάσει στην Σκιώνη, υποστήριξε από την πλευρά της η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Ανθή Ματσικούδη.

Μιλώντας στο ΡΘ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις, τόνισε όμως ότι το πρόβλημα αφορά όλη τη χώρα και όχι μόνο τη Χαλκιδική

Γυμνό το ΕΚΑΒ στην Χαλκιδική- Λείπει προσωπικό

Οι βάσεις των ασθενοφόρων βρίσκονται στον Πολύγυρο, όπου λειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής καθώς και σε Νέα Καλλικράτεια, Νέα Μουδανιά, Κασσανδρεία, Άγιο Νικόλαο και Παλαιοχώρι, όπου λειτουργούν Κέντρα Υγείας. Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες.

Με τους 33 διασώστες στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να λειτουργήσουν 3 ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση, είπε στο ΡΘ ο Γ. Παλαιολόγου πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παλαιολόγου για να επαρκούν τα πληρώματα για τις βάρδιες χρειάζεται τουλάχιστον διπλάσιος αριθμός διασωστών.

 rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου