Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Πορεία με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ (ΦΩΤΟ)

http://www.thousandnews.gr/media/k2/items/cache/53e9f469de6fb980337b3a9a2d6cea6d_XL.jpg
Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΕΛΒΟ.




Κεντρικό σύνθημα είναι "κύριε πρωθυπουργέ, η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλη ανεργία" και με αυτό τον τρόπο θέλουν να δείξουν την εναντίωσή τους στην προωθούμενη πώληση της ΕΛΒΟ.
Εν τω μεταξύ η πορεία πέρασε και σταμάτησε για λίγη ώρα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Εγνατία, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα.
Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός διενεργείται από τον εκκαθαριστή (Ernst & Young) και προβλέπει την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών ως τις 15 Μαΐου, με ελάχιστο τίμημα τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να παραμείνει η ΕΛΒΟ υπό δημόσιο έλεγχο και εκφράζουν την ανησυχία τους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Εκφράζουν υπόνοιες ότι απειλείται περίπου «το ένα τρίτο» των σημερινών 337 θέσεων εργασίας.
«Να σταματήσει ο διαγωνισμός, υπάρχει δυνατότητα να παραμείνει η ΕΛΒΟ υπό δημόσιο έλεγχο για να επιτελεί το εθνικό της ρόλο, να έρθουν δουλειές και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Θεόδωρος Αλιόγκας.
«Πουλούν την εταιρία όσο κοστίζει ένα σύγχρονο άρμα από αυτά που κατασκευάζει και δεΝ διασφαλίζουν ούτε τις θέσεις εργασίας» δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.
Η πορεία των εργαζομένων ξεκίνησε από δικαστήρια, όπου συζητήθηκε η από τριετίας προσφυγή των εργαζομένων της ΕΛΒΟ για την καταβολή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος. Η απόφαση θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Τελικά οι διαδηλωτές κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, ενώ αντιπροσωπία τους θα επιδιώξει συνάντηση με την προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.

http://www.thousandnews.gr/images/Gshjsid/received_1882533625350886_wm.jpg

http://www.thousandnews.gr/images/Gshjsid/received_1882533632017552_wm.jpg

http://www.thousandnews.gr/images/Gshjsid/121222ELVO_YMATH.jpg

thousandnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου