Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Χαροπαλεύει μετανάστης μετά από ξυλοδαρμό στην Σούδα

http://img.antenna.gr/images/43a5be8d-9bcd-432b-af4a-439354f638de.jpg
Άγριες σκηνές εκτυλίχθηκαν στον καταυλισμό μεταναστών της Σούδας στην Χίο.




Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης όταν για άγνωστο λόγο ομάδα Αφγανών επιτέθηκε σε νεαρό μετανάστη από το Ιράκ, τον οποίο ξυλοκόπησαν άγρια με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του, όπως αναφέρει το politischios.gr. Εκεί διαπιστώθηκε ότι έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις καθώς και πολλά τραύματα σε όλο του το σώμα.
Χαρακτηριστικό της κατάστασής του είναι ότι το άτυχο θύμα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μάλιστα αργά το βράδυ εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του μεταφέρθηκε πτήση του ΕΚΑΒ (C-130) σε Νοσοκομείο της Αθήνας.
Οι δράστες πάντως παραμένουν ασύλληπτοι από την Αστυνομία, παρά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον καταυλισμό. Ας σημειωθεί, όπως έλεγε σήμερα το πρωί στέλεχος των διωκτικών αρχών μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ακόμα και αν οι δράστες εντοπιστούν και συλληφθούν το πιθανότερο είναι να αφεθούν ελεύθεροι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχιση των φαινομένων βίας μέσα στην πόλη της Χίου.
Κι αυτό γιατί τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου είναι υπερπλήρη, η μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα δεν προβλέπεται ενώ η τοπική κοινωνία πεισματικά αρνείται τη δημιουργία ενός χώρου κράτησης όσων επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά.
Η συνοπτική κατάσταση των προσφύγων

Συνοπτική Κατάσταση Προσφυγικών Ροών - νησιά Ανατολικού Αιγαίου - 14 Απριλίου 2017 - πίνακας

ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου