Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Εκλογές Γαλλία LIVE - Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα: Λε Πεν 23,6%, Μακρόν 22,78% - Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι

http://www.newsit.gr/files/Image/2017/04/23/resized/eklogiesneo_568_355.jpg
- Μακρόν και Λε Πεν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών - Εξαφανίστηκαν από τον εκλογικό χάρτη Σοσιαλιστές και Δεξιοί



- Με καταμετρημένες 20 εκατ. ψήφους: Λε Πεν: 23, 6%, Μακρόν: 22,78%, Φιγιόν: 19,69%, Μελανσόν: 18,43% - Λε Πεν: Ιστορικό αποτέλεσμα - Είμαι η υποψήφια του λαού! - Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι ανάμεσα σε υποστηρικτές της Λε Πεν και αντιφασίστες - Η πρώτη δημοσκόπηση ενόψει του β' γύρου: Μακρόν 62%-64%, Λε Πεν 36%-38% - Φιγιόν: Η αποχή δεν είναι λύση, ψηφίστε Μακρόν στον δεύτερο γύρο - Η Λε Πεν θα οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή - Μελανσόν: Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε, δεν στηρίζουμε κανέναν, ψηφίστε κατά συνείδηση - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr - Μακρόν: "Η πρόκληση είναι να νικήσουμε το σύστημα που δεν μπόρεσε να λύσει τα προβλήματα της Γαλλίας τα τελευταία 30 χρόνια

Στη Γαλλία είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, όχι μόνο της Ευρώπης, καθώς ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών θα δείξει πολλά ενόψει της πιο κρίσιμης εκλογικής μάχης, αυτή του β' γύρου, από τον οποίο θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της χώρας, ο άνθρωπος που θα διαδεχτεί τον Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.
Η πρώτη μάχη των γαλλικών προεδρικών εκλογών είχε τα απρόοπτά της, είχε τα παραλειπόμενά της, τις στιγμές έντασης (εκκενώθηκε εκλογικό κέντρο λόγω... ύποτου αυτοκινήτου και οι Femen "επισκέφτηκαν" το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε η Μαρίν Λε Πεν) και είχε και συμμετοχή σχεδόν στα επίπεδα του 2012.


Δείτε live από το France 24
Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του newsit.gr

Ενημέρωση
είδος από :
  Συγχαρητήρια Γιούνκερ στον Μακρόν
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επικοινώνησε με τον Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί για το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών και να του ευχηθεί καλή επιτυχία για τη συνέχεια.

.@JunckerEU a félicité @EmmanuelMacron pour son résultat au premièr tour et lui a souhaité bon courage pour la suite.
  Μακρόν: Ο λαός μίλησε
Εν μέσω αποθέωσης από ψηφοφόρους του ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε: Ο λαός μίλησε, σε μια δύσκολη περίοδο που αντιμετωπίσουμε τρομοκρατικές επιθέσεις και οικονομικά προβλήμα, αποφασίστηκε να είμαι επικεφαλής για τον β' γύρο. Ευχαριστώ όλους τους υποψήφιους. Γνωρίζω την απογοήτευση των ίδιων και των οπαδών τους. Ευχαριστώ που ζήτησαν από τους οπαδούς τους να με στηρίξουν. Στους συνοδοιπόρους μου από τον Απρίλιο έχω να πω ότι σε ένα χρόνο αλλάξαμε το πρόσωπο της γαλλικής πολιτικής σκηνής. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη βούληση της κοινής γνώμης, την ενέργεια που χρησιμοποιήσατε για να φτάσουμε εδώ. Πήρατε στα χέρια σας το μέλλον της Γαλλίας. Το μέλλον της Γαλλίας είναι μια βούληση που είναι παρούσα. Όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, δώσατε τα πάντα. Απόψε σας το οφέιλω αυτό το αποτέλεσμα. Πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το μήνα κατά τον οποίο αλλάξετε το ρου της χώρας. Σας ανήκει η συνέχεια του δύσκολου δρόμου, πρέεπι να πάω ένα βήμα παραπέρα και να ενώσω τους Γάλλους. Πάντα θα σας έχω ανάγκη. Προς τους Γάλλους και τις Γαλλίδες που με ψήφισαν, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αισθάνομαι το φορτίο. Αισθάνομαι χαρά. Εξ ονομάτός σας θα παρουσιαστώ στον δεύτερο γύρο, θα φέρω την ελπίδα για τη χώρα μας και την Ευρώπη. Ευχαριστω την οικογένειά μου και ιδιαίτερα τη Μπριζίτ που πάντοτε ήταν παρουσα. χωρίς εκείνη δεν θα ήμουν εδώ απόψε. Πρέπει να ενώσω περισσότερο τους Γάλλους, να συμφιλιώσω τη Γαλλία για να κερδίσω σε 15 μέρες και να είμαι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας. Έχω μεγάλη ευθύνη, η οποία απομακρύνθηκε από τα δυο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια. Θέλω να μιλ΄σω σε όλους τους Γάλλους, θέλω να γίνω ο δικό σας πρόεδρος. Ο πρόεδρος όλου του λαού, ο πρόεδρος των πατριωτών ενάντια στην απειλή των εθνικιστών. Πρόεδρος που θα προστατεύει, ένας πρόεδρος που θα βοηθά τους ευαλωτους. Έχω ανάγκη την εμπιστοσύνη σας και την ψήφο σας. Η πρόκληση από απόψε δεν είναι να ψηφίσουμε εναντίον οποιουδήποτε, η πρόκληση είναι να ανοίξουμε νέα σελίδα. Θέλω κυβερνητική πλειοψηφία για μια νέα μεταρρύθμιση.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου