Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Δώρο ζωής σε 5 ανθρώπους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έδωσε 57χρονος με τον θάνατό του

http://www.thessnews.gr/photos/XEIROURGEIO_1.jpg
«Γέφυρα ζωής» μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης για πέντε ανθρώπους στήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, με αφετηρία τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.




  Κατόπιν των απαιτούμενων κλινικών εξετάσεων με τις οποίες διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός άτυχου 57χρονου μετά από εγκεφαλικό, η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει ζωτικά όργανά του, προκειμένου να κερδίσουν τη δική τους μάχη άλλοι πάσχοντες.
 
Ακολούθησε μια μαραθώνια επιχείρηση για τη λήψη οργάνων, που κινητοποίησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, υπό την γενική εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ο οποίος καθόρισε και την επιλογή των ληπτών. Βρέθηκαν συμβατοί ασθενείς για λήψη οργάνων και δόθηκαν οι κερατοειδείς, το ήπαρ και τα νεφρά του άτυχου δότη.
 

Σε πλήρη συνεργασία με τον ΕΟΜ, όλα τα όργανα μεταφέρθηκαν σε δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι κερατοειδείς μεταμοσχεύθηκαν σε δύο ασθενείς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και τα νεφρά σε ασθενείς στο Λαϊκό και τον Ευαγγελισμό.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου