Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Συναγερμός μετά την αποκάλυψη της Thessnews

http://www.rthess.gr/photos/11_379.jpg
Κινητοποίηση των αρχών. Σήμερα κλιμάκιο του τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους στο σημείο, προκειμένου να ελεγχθεί η σύσταση του νερού που βρίσκεται στο σημείο του αγωγού. 




Αύριο η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης συγκαλεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο για το εκτεταμένο φαινόμενο του φυτοπλαγκτόν, με τη συμμετοχή επιστημόνων, φορέων και υπηρεσιών.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το πινγκ πονγκ των ευθυνών....για τον αγωγό. Η Περιφέρεια επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΥΑΘ, η οποία με τη σειρά της ρίχνει τις ευθύνες στο Δημόσιο για τη μη ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος για τα λύματα, κάνοντας αναφορά στην γενική γραμματεία δημοσίων έργων.

«Η ευθύνη είναι της ΕΥΑΘ και του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης που την εποπτεύει» δήλωσε στο ΡΘ ο πρώην γ.γ δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Σε ότι αφορά στη μη ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος το οποίο επικαλείται η ΕΥΑΘ με ευθύνη όπως λέει του δημοσίου, ο κ.Σιμόπουλος δήλωσε πως το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε όντως το 2014 την εποχή που ο ίδιος ήταν επικεφαλής της γενικής γραμματείας Δημοσίων Έργων.

Σταμάτησε όμως όταν το εργοτάξιο πλημμύρισε με απόβλητα από τον βιολογικό καθαρισμό της Σίνδου. "Το εργοτάξιο έπρεπε να καθαρίσει. Ο εργολάβος προέβαλε διεκδικήσεις και κάπου εκεί ήταν η εποχή που παραιτήθηκα. Τί έκαναν 2,5 χρόνια για το έργο αυτό;" δήλωσε ο κ.Σιμόπουλος.

Εξηγώντας το συγκεκριμένο έργο στο οποίο κάνει αναφορά η ΕΥΑΘ εξηγεί ότι πρόκειται για τον "δίδυμο αποχετευτικό αγωγό της Θεσσαλονίκης, του οποίου ο ρόλος ουσιαστικά είναι να είναι εφεδρικός του κεντρικού αποχετευτικού".

"Το ότι μέσω του Δενδροποτάμου κάποια αντλιοστάσια στέλνουν στο Θερμαϊκό ανεπεξέργαστα λύματα δεν αφορά αυτό το έργο, άσχετα αν στο μέλλον θα μπορούσε να συνδεθεί και με τον αγωγό αυτό" ανέφερε ο κ.Σιμόπουλος.

 http://www.rthess.gr/photos/12_221_min.jpg

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου