Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Ινδία: Πήρε διαζύγιο επειδή ο άνδρας της δε δεχόταν να χτίσει τουαλέτα

http://www.thessnews.gr/photos/gynaika_3.jpg
Το δικαστήριο στην Πολιτεία Ραζαστάν, στη βόρεια Ινδία, έκρινε υπέρ της γυναίκας, η οποία ήταν παντρεμένη πέντε χρόνια και υποστήριζε ότι η ανικανότητα του συζύγου της να της προσφέρει τουαλέτα στο σπίτι τους ισοδυναμεί με απάνθρωπη συμπεριφορά.




  Ο δικαστής Ραζέντρα Κούμαρ Σάρμα υπογράμμισε ότι οι γυναίκες στα χωριά αναγκάζονται να υποστούν σωματικό πόνο καθώς πρέπει να περιμένουν να πέσει το σκοτάδι για να μπορέσουν να πάνε στα γύρω χωράφια, τα οποία χρησιμοποιούν αντί για τουαλέτα. Ο δικαστής εκτίμησε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μια μορφή βασανιστηρίου.
 
Στην Ινδία το διαζύγιο επιτρέπεται μόνο αν υπάρχουν αποδείξεις για βίαιη συμπεριφορά, απάνθρωπη μεταχείριση ή αδικαιολόγητες οικονομικές απαιτήσεις. Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας γάμος ακυρώνεται ή διαλύεται εξαιτίας της έλλειψης τουαλέτας.
 

Η έλλειψη υγειονομικών εγκαταστάσεων είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στην Ινδία, το οποίο αφορά σχεδόν 594 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρας, σύμφωνα με τη Unicef. Σχεδόν το 70% των σπιτιών στην Ινδία δεν διαθέτουν τουαλέτα.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου