Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού
και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο, 104,9 fm», ο
εντεταλμένος σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Λευτέρης
Κιοσέογλου, η διαδικασία εκτέλεσης των κλήσεων έχει δυσλειτουργίες καθώς
όπως υποστήριξε δεν υπάρχει σύστημα on line για την επικοινωνία όλων
των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
Ο κ. Κιοσέογλου επισημαίνει ότι από το 2014 κινούνται γρήγορα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να εισπραχθούν οι χιλιάδες κλήσεις που βρέθηκαν ανεκτέλεστες στα συρτάρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, από την δεκαετία του 1990 και αγγίζουν τα 10.000.000 ευρώ, ενώ ένας άλλος μεγάλος «πονοκέφαλος» για την Δημοτική Αστυνομία είναι οι κλήσεις σε αυτοκίνητα με αριθμούς κυκλοφορίας του εξωτερικού. Όπως σχολίασε ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας, λίγοι είναι οι τουρίστες από άλλες χώρες που πληρώνουν τα πρόστιμα για παραβάσεις πριν φύγουν από την Ελλάδα, ενώ είναι σχεδόν ακατόρθωτο οι υπηρεσίες του Δήμου να βρουν από τις πινακίδες τους ονόματα και διευθύνσεις στις χώρες τους για να τους αποσταλούν οι κλήσεις. Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του φαινομένου με τους αδιάφορους παραβάτες φαίνεται πως είναι η αφαίρεση πινακίδων.
«Έτσι επειδή φαίνεται πως δεν εισπράττονται αυτά τα πρόστιμα, μπήκαμε στη λογική να βγάζουμε τις πινακίδες, προκειμένου να είναι υποχρεωμένος ο παραβάτης να έρθει να πληρώσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κιοσέογλου, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποια διάθεση στοχοποίησης των τουριστών του εξωτερικού. Όπως υπογράμμισε, λόγω έλλειψης σχετικών υποδομών για τη διασταύρωση των στοιχείων τους οι κλήσεις μένουν ανεκτέλεστες.« Θέλουμε να πληρώνουν όλοι οι παραβάτες, Έλληνες και ξένοι», σχολίασε ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.
Τις δυσκολίες διασταύρωσης των στοιχείων Ελλήνων αλλά και ξένων ιδιοκτητών οχημάτων που αγνοούν τις κλήσεις επιβεβαίωσε και η αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου «δεν υπάρχει σύστημα on line με το Υπουργείο Μεταφορών αν και το έχουμε ζητήσει. Δεν υπάρχει ακόμα σύνδεση του υπουργείου με τις αρμόδιες υπηρεσίες άλλων χωρών. Για τους παραβάτες του εξωτερικού, πρέπει να αποτανθούμε στα Προξενεία, τα οποία με τη σειρά τους μας απαντούν ότι για να δώσουν στοιχεία θα έπρεπε να ισχύουν σχετικές διακρατικές συμβάσεις» επισήμανε η κ. Αγγελίδου.
seleo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου