Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Νέες αποκαλύψεις για το «μυστικό» ραντεβού

http://www.rthess.gr/photos/alexisss.jpg
... του Αλέξη Τσίπρα με τον Νικολάς Μαδούρο στη Μόσχα το 2013 και τις επαφές που έκανε με τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα αλλά και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, για να εξασφαλίσει βοήθεια εν όψει της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.


Οπως αποκαλύπτει πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ο Αλέξης Τσίπρας την περίοδο 2012-2013 είχε ξεκινήσει επαφές με τη Ρωσία, την Κίνα και τη Βενεζουέλα, ενώ όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει κάποια συγκεκριμένη βοήθεια από αυτές τις χώρες, στράφηκε στο Εκουαδόρ, στην Αργεντινή και τη Βραζιλία!

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η άφιξη κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μόλις δύο μήνες μετά τις επαφές Τσίπρα στη Μόσχα.

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποκαλύπτει επίσης ότι στη συνάντηση της Μόσχας συμμετείχε και στενός συνεργάτης του Μαδούρο, υπεύθυνος για οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, καθώς με τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε και η πιθανότητα σύναψης εμπορικών συμφωνιών της Βενεζουέλας με την Ελλάδα, κυρίως στους τομείς του πετρελαίου και των τροφίμων.

Ενα από τα θέματα, πάντως, τα οποία φέρεται να συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά με τη Βενεζουέλα ήταν η πιθανότητα η Ελλάδα να προμηθευτεί πετρέλαιο από το καθεστώς του Μαδούρο, σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.


Στη συνάντηση στη Μόσχα συμμετείχε και ο εξ απορρήτων του Νικολάς Μαδούρο, Μαξεμίλιεν Αρβελάιζ, υπεύθυνος για οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές του καθεστώτος με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αλλά και ο Τεμίρ Πόρας, υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», ο Αλέξης Τσίπρας σε εκείνη τη συνάντηση «ζήτησε στήριξη από τον Νικολάς Μαδούρο» και επιπλέον να μεσολαβήσει στη Ρωσία, η οποία φέρεται να ζητούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ απίστευτα ανταλλάγματα για να τον στηρίξει, «όπως να της παραχωρήσει μια αεροπορική βάση στην Κρήτη»!

«Θέλω βοήθεια από τη Ρωσία, αλλά όχι και να γονατίσω μπροστά της», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην υπουργός της Βενεζουέλας υποστηρίζει πως «ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμούσε να τους δείξει να καταλάβουν πως ήθελε να κατακτήσει την εξουσία αλλά χωρίς να χρειαστεί η Ρωσία να πάρει την ηγεμονική θέση που είχαν κάποτε οι ΗΠΑ. Είπε πως ήταν αδύνατον να τους δώσει την αεροπορική βάση στην Κρήτη, που ζητούσαν».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δυο πλευρές συζήτησαν και πιθανή εμπορική συνεργασία Ελλάδας-Βενεζουέλας στον τομέα του πετρελαίου και των τροφίμων, με τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων.

Το who is who του Μαξεμίλιεν Αρβελάιζ που δεν εμπιστευόταν τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Μαξεμίλιεν Αρβελάιζ, 44 ετών, είναι ο εξ απορρήτων του Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα το 2013 και φέρεται να εισηγήθηκε στον πρόεδρο της Βενεζουέλας να μη μεσολαβήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ στους Ρώσους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Μήνες μετά τις αποκαλύψεις των μυστικών ταξιδιών του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου στη Βενεζουέλα και σε εξωτικούς παραδείσους με ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία που ελέγχεται από τις αμερικανικές αρχές, τον Αύγουστο του 2013, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί από την Κυβέρνηση για τους πραγματικούς σκοπούς του ταξιδιού τους.

Σήμερα η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι λίγες ημέρες μετά την επίσκεψή τους, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με πέντε επιβάτες προσγειώθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και παρέμεινε για μια ημέρα.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν και απαιτούν άμεσες απαντήσεις από τους κ. Τσίπρα και Παππά, είναι αμείλικτα:
- Ποιοι επέβαιναν στην συγκεκριμένη πτήση;
- Ποιος ήταν ο σκοπός της επίσκεψής τους που κρατήθηκε μυστική;
- Συναντήθηκαν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;
Οι πάντες γνωρίζουν το θαυμασμό του κ. Τσίπρα για το καθεστώς Μαδούρο.
Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πόσο στενή είναι η σχέση του με τον κ. Μαδούρο και τι είναι αυτό που τον υποχρεώνει να μην καταδικάζει τις ενέργειές του σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας».

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου