Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΕΟΠΥΥ. Νέα διαδικασία αποζημίωσης για οπτικά

http://www.odigostoupoliti.eu/wp-content/uploads/2017/08/optikaeopyy-01804350.jpg
Από 10/08/2017 δεν παραλαμβάνονται αιτήματα ασφαλισμένων για αποζημίωση γυαλιών οράσεως χωρίς την επίδειξη των νέων γυαλιών.



ΕΟΠΥΥ
ΜΑΡΟΥΣΙ 03/08/2017
Αρ. Πρωτ.: ΔΒ3/ οικ. 33508
Θέμα: «ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΥΑΛΙΩΝ ΟΡΑΣΕΩΣ»
Παρακαλούμε όπως από 10/8/2017, δεν παραλαμβάνετε αιτήματα ασφαλισμένων για αποζημίωση γυαλιών οράσεως χωρίς την επίδειξη των νέων γυαλιών.
Σας γνωρίζουμε ότι ο Οργανισμός έχει δικαίωμα δειγματοληπτικού ελέγχου των ασφαλισμένων που καταθέτουν ή έχουν ήδη καταθέσει δικαιολογητικά αγοράς γυαλιών οράσεως προς αποζημίωση
Ευχαριστούμε για την συνεργασία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΩΤ. ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ
Επ. Καθηγητής
Πανεπιστημίου Πειραιώς

Νέα διαδικασία αποζημίωσης για Θεραπείες Ειδικής Αγωγής και Οπτικών Ειδών μετά τις 25 Ιανουαρίου 2017 (Παράταση προθεσμίας για αποζημίωση δαπανών στους ασφαλισμένους για θεραπείες Ειδικής Αγωγής και αγορά Οπτικών Ειδών μέχρι 25/1/2017)
Σας ενημερώνουμε ότι η απόδοση της δαπάνης για Θεραπείες Ειδικής Αγωγής και αγορά Οπτικών Ειδών, θα γίνεται στους ασφαλισμένους σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία, εφόσον τα σχετικά παραπεμπτικά και γνωματεύσεις που βρίσκονται σε ισχύ, έχουν εκτελεστεί έως και 25 Ιανουαρίου 2017.
Οι εκτελέσεις γνωματεύσεων που θα πραγματοποιηθούν στην συνέχεια, καθώς και η υποβολή των δαπανών αυτών, θα διενεργείται μόνο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών υποβολών από συμβεβλημένους παρόχους και όχι από τους ασφαλισμένους.
Κατόπιν των ανωτέρω, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις δεν θα παραλαμβάνουν αιτήσεις ασφαλισμένων για αποζημίωση των ανωτέρω θεραπειών, εφόσον η εκτέλεση των γνωματεύσεων έχει πραγματοποιηθεί από 27/1/2017 και μετά.
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι, η υποβολή των αιτημάτων των δικαιούχων του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γίνεται στα Υποκαταστήματα αυτού και μόνον για παροχές που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2016.
– – –
ΕΟΠΥΥ
Μαρούσι, 13/1/2017
Αρ. Πρωτ.: ∆Β3Α/ ΟΙΚ. 1686
ΘΕΜΑ: «Παράταση προθεσμίας για αποζημίωση δαπανών στους ασφαλισμένους για θεραπείες Ειδικής Αγωγής και αγορά Οπτικών Ειδών μέχρι 25/1/2017».
Σχετ: Το με αρ.πρωτ. ∆Β3/ΟΙΚ.411/3-1-2017 έγγραφο Ε.Ο.Π.Π.Υ.
Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, σας ενημερώνουμε ότι η απόδοση της δαπάνης για Θεραπείες Ειδικής Αγωγής και αγορά Οπτικών Ειδών, θα γίνεται στους ασφαλισμένους σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία, εφόσον τα σχετικά παραπεμπτικά και γνωματεύσεις που βρίσκονται σε ισχύ, έχουν εκτελεστεί έως και την 25η Ιανουαρίου 2017.
Οι εκτελέσεις γνωματεύσεων που θα πραγματοποιηθούν στην συνέχεια, καθώς και η υποβολή των δαπανών αυτών, θα διενεργείται μόνο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών υποβολών από συμβεβλημένους παρόχους και όχι από τους ασφαλισμένους.
Κατόπιν των ανωτέρω, οι Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις δεν θα παραλαμβάνουν αιτήσεις ασφαλισμένων για αποζημίωση των ανωτέρω θεραπειών, εφόσον η εκτέλεση των γνωματεύσεων έχει πραγματοποιηθεί
από 27/1/2017 και μετά.
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι, η υποβολή των αιτημάτων των δικαιούχων του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γίνεται στα Υποκαταστήματα αυτού και μόνον για παροχές που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2016.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΩΤ. ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ
Επ. Καθηγητής
Πανεπιστημίου Πειραιώς
– – –
Για όσα παραπεμπτικά και γνωματεύσεις εκδοθούν από 01 έως και 25 Ιανουαρίου 2017, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με τα ισχύοντα για το 2016.
Οι εκτελέσεις γνωματεύσεων που θα πραγματοποιηθούν μετά τις 25 Ιανουαρίου 2017, καθώς και η υποβολή των δαπανών αυτών, θα διενεργείται μόνο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών υποβολών και μόνο από συμβεβλημένους πάροχους και όχι από τους ασφαλισμένους
– – –
ΕΟΠΥΥ
Μαρούσι, 03/01/2017
Αρ. Πρωτ.: ΔΒ3 / ΟΙΚ. 411
ΘΕΜΑ: Νέα διαδικασία αποζημίωσης για Θεραπείες Ειδικής Αγωγής και Οπτικών Ειδών μετά την υπογραφή συμβάσεων
Σας ενημερώνουμε ότι ο Οργανισμός, με την στρατηγική επιλογή της σύναψης συμβάσεων με τους παρόχους για Θεραπείες Ειδικής Αγωγής και Οπτικών Ειδών, όπως προβλέπονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας, υλοποιεί νέες διαδικασίες και αναπροσαρμόζει την σχέση της Υπηρεσίας τόσο με τους δικαιούχους των παροχών, όσο και με τους προμηθευτές.
Σε συνέχεια της από 02/01/2017, απόφασης με αρ.3 της 330 συνεδρίασης του ΔΣ και επειδή η υλοποίηση των ανωτέρω βρίσκεται σε εξέλιξη, σας ενημερώνουμε ότι η απόδοση της δαπάνης για Θεραπείες Ειδικής Αγωγής και Οπτικά Είδη θα γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ καθώς και στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εφόσον τα σχετικά παραπεμπτικά και γνωματεύσεις έχουν εκδοθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου 2016 και βρίσκονται σε ισχύ.
Για όσα παραπεμπτικά και γνωματεύσεις εκδοθούν από 01 έως και 15 Ιανουαρίου 2017, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με τα ισχύοντα για το 2016. Οι εκτελέσεις γνωματεύσεων που θα πραγματοποιηθούν μετά τις 16 Ιανουαρίου 2017, καθώς και η υποβολή των δαπανών αυτών, θα διενεργείται μόνο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών υποβολών και μόνο από συμβεβλημένους πάροχους και όχι από τους ασφαλισμένους (θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες).
Η απόδοση της προβλεπόμενης δαπάνης θα γίνεται προς τους συμβεβλημένους παρόχους, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην σύμβαση και τις σχετικές εγκυκλίους του Οργανισμού, οι οποίες θα εκδοθούν για το σκοπό αυτό.
Να σημειωθεί ότι από 16/1/2017 οι Περιφερειακές Διευθύνσεις δεν θα παραλαμβάνουν αιτήσεις ασφαλισμένων για αποζημίωση των ανωτέρω ειδών για εκτελέσεις παραπεμπτικών και γνωματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν από την 16/1/2017 και μετά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΩΤ. ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ
Επ. Καθηγητής
Πανεπιστημίου Πειραιώς

odigostoupoliti.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου