Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Θεσσαλονίκη:Tο πρώτο Virtual Reality Cafe στην Ελλάδα.

http://www.thousandnews.gr/media/k2/items/cache/b697e1bec4c0b8baad6ecfe490a32a96_XL.jpg
H φαντασία και η απόλαυση συνδυάζεται σε μια νέα επιχειρηματική ιδέα που ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη .




Πρόκειται για το πρώτο Virtual Reality Café , το Moxx vr, που είναι μια καινοτόμα επιχείρηση στο χώρο της διασκέδασης.

Πρόκειται για ένα χώρο υψηλής αισθητικής, στον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν ασύλληπτες μέχρι πρότινος εμπειρίες μέσω της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας.
Για παράδειγμα οι επιχειρηματίες μπορούν να μετατρέψουν τα σχέδια ενός πελάτη σε μορφή vr και χρησιμοποιώντας την εικονική πραγματικότητα αυτά να γίνονται ευρύτερα γνωστά σε όσους επισκέπτονται την επιχείρηση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω έξι διαφορετικών συστημάτων που είναι διαθέσιμα .
«Όραμα μας είναι ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την ιδέα, να την αγαπήσει και παρέα να εξελιχθούμε» επισημαίνει ο Αστέριος Κολτσιάκης στο Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης (ΚΕ.ΑΣ.Μ) Γιάννη Παπαγεωργίου ενώ παράλληλα του εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης.
«Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος δεν έχει ακόμα εξοικειωθεί με την συγκεκριμένη τεχνολογία και η άποψη που επικρατεί είναι πως απευθύνεται για καθαρά ψυχαγωγικούς λόγους κάτι που δεν ισχύει απόλυτα και θα εξηγήσω αμέσως τι θέλω να πω.
Η τεχνολογία VR εάν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί πέρα από ψυχαγωγία να προσφέρει γνώση, εκπαίδευση μέχρι και ιατρική χρήση. Το business κομμάτι μπορεί να προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες στους ενδιαφερόμενους.
Εμάς μας αφορά και αυτό το κομμάτι εξίσου. Έχουμε μια ομάδα προγραμματιστών που είναι εξειδικευμένοι σε αυτές τις τεχνολογίες και μπορούν να μετατρέψουν τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.
Μια πρόσφατη συνεργασία μας ήταν να μετατρέψουμε τα σχέδια ενός αρχιτέκτονα σε μορφή vr. Οι δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει αυτή η τεχνογνωσία είναι αμέτρητες».
Ο κύριος Κολτσιάκης κάνοντας μια αναδρομή στον πως ξεκίνησε η επιχείρηση τονίζει στο Γιάννη Παπαγεωργίου , ότι αυτό είναι αποτέλεσμα κοινών σκέψεων και συνεργασιών.
«Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, πέντε άνθρωποι ενώσαμε τις σκέψεις μας, την όρεξη μας για δημιουργία και το κοινό μας πάθος για την τεχνολογία και υλοποιήσαμε μια ιδέα που στόχο έχει την απελευθέρωση του μυαλού και της φαντασίας.
Όραμα μας είναι ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την ιδέα, να την αγαπήσει και παρέα να εξελιχθούμε. Θεμέλιο στην όλη προσπάθεια μας είναι ο ζήλος του να δημιουργήσουμε έναν χώρο στον οποίο θα μπαίναμε και θα ξεχνούσαμε όλα μας τα προβλήματα και αυτό θελουμε να βιώσει και ο κόσμος μέσα από τις εμπειρίες».
Τέλος οι επιχειρηματίες του Moxx vr απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας προς όλους του ενδιαφερόμενους.
«Ο χώρος ενδείκνυται για εκδηλώσεις διαφόρων ειδών και μάλιστα εντός του έτους έχει προγραμματιστεί η πρώτη έκθεση ζωγραφικής με έργα εικονικής πραγματικότητας, η γκάμα των εκδηλώσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν στον χώρο μας είναι μεγάλη αρκεί να υπάρχει φαντασία και θέληση.
Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις (Εθνικής Αμύνης 9A) και προτρέπουμε τον κόσμο να μοιραστεί τις ιδέες του μέσα από την σελίδα μας στο Facebook η μέσω του προσωπικού μας e-mail: info@moxxvr.com, θέλουμε την επαφή με τον κόσμο γιατί μαζί θα κάνουμε το επόμενο βήμα για το μέλλον.

thousandnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου